Kategoriler
Teknoloji

Kendini Onaran Asfalt Teknolojisi

Kendini Onaran Asfalt Teknolojisi.. Bu da mı olur demeyin. Teknoloji sınır tanımıyor. Kendi kendini onaran asfalt faaliyette.

Kendini tamir eden asfalt!

Teknoloji limit tanımıyor Hollandalı araştırmacılar kendi kendisini onaran asfalt çalışmalarına hız vererek denemelere başladı ve başarılı sonuç elde ettiler. Hepimizin sıklık ile şikayetçi olduğu konulardan bir tanesi de bozuk olan yollar. Yapılan iyileştirmelerin arkasından iklim şartlarına göre bozulan yollar tüm sürüş konforunu bozduğu gibi görsel olarak ta abes bir tablo oluşturuyor.

Bu sıkıntılı duruma bir çözüm üreten Hollandalı araştırmacılar işi şu şekilde çözmüşler. Çelik liftler kullanmışlar. Bu çelik liftler ısıyı ve elektriği yönetiyor. Bu çelik lifler ısındığında asfalt yumuşuyor ve kendi kendini tamir ediyor. Bu iş oldukça maliyetli olmasına rağmen asfaltın ömrü eskiye nazaran 4-5 kat daha uzun oluyor. Ayrıca kendi kendini onaran bu asfaltlar sayesinde yol onarım maliyetleri oldukça minimize edilmiş de olacak. Yani bir çok taşören artık daha az iş potansiyeline sahip olacak. Bu kendi kendini onaran asfalt yolun en önemli özelliklerinden bir tanesi ise elektriği elektrikli araçlara transfer edebiliyor olması. Keza bu yol onarım uygulamasının patlak verdiği fikir ise elektrikli araçların kırmızı ışıkta kendi kendini şarj edebilmesinden doğmuştur. Dediğimiz gibi Hollanda da bu çalışma hayata geçmiş ve oldukça verim alınmış. Darısı bizim başımıza. Çünkü bozuk satıh yollardan bizlerde çok bıktık gün geçmiyor ki her yer de bir yol düzeltme çalışması karşımıza çıkmasın. Bu gelişme sizce Ülkemizde uygulanmaya ne zaman başlar..

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir