Kategoriler
Teknoloji

iPhone Video İndirme

İnternette izlediğiniz videoları depolama alanlarında saklamak günümüzde oldukça kolay bir hale gelmiştir. Artık internette gördüğünüz ve ilginizi çeken videoları arşivlerinize eklemek için bilgisayar platformlarını kullanmak zorunda da değilsiniz. Konumuzda iphone video indirme işlemlerini yapabileceğiniz pek çok uygulama bulunuyor ve bu uygulamalar iPhone ile iPad cihazları için de platform desteği sunuyorlar. Herhangi bir sitede gördüğünüz videoları iOS cihazınıza yüklemek uygulamalar aracılığıyla oldukça basittir.

Total Files Uygulaması

Uygulamayı App Store’dan indirerek iOS tabanlı cihazınıza kurabilirsiniz. Kurulumun ardından uygulamayı çalıştırın ve indirmek istediğiniz videonun bulunduğu internet sayfasını ziyaret edin. Sayfanın URL adresini kopyaladıktan sonra Total Files uygulamasındaki URL satırına yapıştırın. Videonun bulunduğu sayfa uygulama üzerinde açılınca, videoyu oynatmaya başlamanız ile uygulamanın videoyu algılaması sağlanıyor.

Videoyu algılayan program size bildirim olarak içeriği indirmek isteyip istemediğinizi soracaktır. Yeşil renkteki ‘OK’ tuşuna basarak indirme işlemine onay verebilirsiniz. Ayrıca uygulama videoyu indireceğiniz format türünü de belirleyebilmenize imkan tanıyor. Programın kendi indirilenler klasörü içerisinde indirdiğiniz videoyu görüntüleyebilirsiniz.

Vida+ Uygulaması

iOS tabanlı cihazınıza video indirmenize imkan tanıyan bir diğer uygulama Vida+ uygulamasıdır. App Store’da bulunan uygulamayı cihazınıza kurun ve sitelerden aldığınız URL adreslerini uygulamanın üst kısmında yer alan URL satırına ekleyin. Videoyu oynatmaya başladığınız zaman karşınıza otomatik bir şekilde indirme formatları çıkacaktır. Videonun yüklemesinde kullanılan format ayarlarına göre karşınıza çıkan bu özellikler her videoda aynı olmayacaktır. İndirme işlemini başlattıktan sonra ‘Download Queue’ bölümüne geçerek işlemi takip edebilirsiniz. Tamamlanan indirme işlemleri ise ‘Download Video’ isimli klasör altında görüntülenebiliyor. Ayrıca uygulamanın indirdiğiniz videoları paylaşmanıza imkan tanıyan ‘Share’ özelliği de bulunuyor.

Shortcuts Uygulaması

Facebook ve Instagram gibi platformlardan video indirmenize imkan tanıyan Shortcuts uygulaması direkt URL adresi indirmelerine de destek veriyor. Ancak bu uygulamanın Youtube üzerinden video indirmeye destek vermediğini belirtmeliyiz. Youtube videolarının telif hakkı sebebiyle uygulama Youtube video indirmelerine izin vermiyor. Bu site üzerinden video indirmek istiyorsanız, belirttiğimiz diğer iki uygulamayı kullanabilirsiniz. Shortcuts uygulaması ile Youtube haricindeki hemen hemen her siteden iOS cihazınıza video indirebilirsiniz.

Kaynak: https://www.teknocard.com/tum-sitelerden-ve-uygulamalardan-iphone-video-indirme-nasil-yapilir/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir