Kategoriler
Teknoloji

Google’dan Polen Uyarısı

Google hava durumu sunma özelliği gibi birçok özelliğini günden güne geliştiriyor. Bu özelliklerine yön verirken internet kullanıcılarının arama motorunda yaptığı aramaları baz alarak ilerliyor. Kullanıcılarının işini kolaylaştırmak için, çoğunlukla aradıkları bilgileri uğraşmadan hizmetlerine sunmayı hedefliyor. Bu sistem ile ilerleyen Google şimdi de bildirimlerine polen seviyesini ekledi.

Uyarıcı Seçenekleri

İnternet kullanıcılarının en çok arama yaptığı konuları inceleyerek bu yönde bildirimlerine yön vermeyi tercih eden Google, şimdi bizleri polen seviyesi konusunda uyaracak. Yaptıkları analiz sonuçlarına göre Google internet kullanıcılarının hava durumu aramalarının yoğunluğunu gördü. Bunun sonucunda bildirimlerine günlük hava tahminlerini eklemişti. Şimdi yapılan analizlerde çıkan sonuçlara göre internet kullanıcıları en çok günlük polen seviyesi tahminlerini arıyor.

Hava durumu sistemi ile aynı mantık üzerinden ilerleyerek günlük polen seviyesi bildirimini de uygulamasına katan Google, alerjisi olan kişiler için büyük bir kolaylık sağlamış oldu. Bu bildirimleri polen seviyesinin yoğun günlerine göre uyarı seçeneklerini aktif ederek önceden bilgi alabiliyorsunuz. Buna göre tedbirinizi alın gününüzü planlayabiliyorsunuz. Google Weather Channel ile bu özelliği kullanıcılarına sunmaya başladı ancak özellik henüz Türkiye’de aktif değil. Yakın zamanda Türkiye’de de aktif olması planlanan özellik için bölgesel veriler ve dil desteği sağlanması gerekiyor. Böylece polene alerjisi olan kullanıcıların arama yapmak zorunda kalmadan tek tıkla bu sonuca ulaşmaları büyük kolaylık olacak ve büyük beğeni toplayacak.

Sağlıklı İnternet

Google geliştirme ve ilerleme yönünde kişilere fayda sağlayacak hizmetleri baz alarak yoluna ışık tutuyor. En büyük avantajı bir arama motoru olması ve kişilerin ihtiyaçlarını bu sayede takip edebilmesi. İnternet kullanıcılarının sağlığını da düşünen Google’ın bundan sonraki yenilikleri arasında neler olacağı merak ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir