Kategoriler
Teknoloji

Google Doktor Kapınızda

Google Doktor Kapınızda.. Google Braın yapay zeka araştırma projesi ile Hastalıkların önceden tespiti mümkün olacak…mı desek.

Google Doktor nedir

Stanford, UC San Francisco ve Chicago Üniversitesi tıp fakülteleriyle birlikte yürütülen projenin detayları nelerdir.

Google Braın projesi ile ortak çalışan tıp fakültelerinin hedefi anonim tıbbi verileri inceleyerek insan sağlığı hakkında bilgi alan ve bilgiler doğrultusunda insanların ihtiyacı olan şeyleri tahmin etmek olarak hedefleniyor. Yapay zeka projesi makine öğrenimi teknoloji destekli çalışmaktadır. Proje, kanserden tutunda bir çok ölümcül hastalıklara sebep olacak bir çok hastalıkta önceden bilinmesi için bilgi verecek. Google bu projede oldukça hassas bir politika izleyerek bu verilerin toplanmasında kesinlikle kişisel verilerden faydalanmayacağının altını çizerek kaynaklarımız tamamen anonim şeklindedir diyor.

Google bu proje için en son teknolojiyi kullanacak. Yapay zeka teknolojisinde büyük bir hamle olması adına bu sistem dışarıdan veri girişi yapılmadan çalışmasını sağlıyor. Önemli 2 tıp fakültesi ile ortak yürütülen projede sistem nöral ağlara dayalı ve beynin işleyişine benzer bir yol izleyerek öğreniyor. Nöral ağlara dayalı bu sistem ile konuşma, metin ya da görüntüler içerisinden belli kalıpları ayırt ediyor ve yapay zeka çalışmalarındaki son teknolojiye kaynak sağlıyor. Bu teknoloji ile bir tık daha ön plana çıkan Google doktorumuz olma çabasında. Hayatımızı kolaylaştıracak teknolojiler ile sürekli yenilikler arayan Google bakalım ne gibi hizmetlerle karşımıza çıkacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir