Kategoriler
Teknoloji

Combofix Özellikleri Kurulumu

Zararlı yazılım temizleme programı olarak en iyiler arasında yerini alan Combofix, kötü amaçlı pek çok yazılımı tespit edip daha sonra bu sorunu temizlemektedir. Temizlediği kötü yazılımların raporunu sunan Combofix bunun yanında temizleyemedikleri için de detaylı raporlar sunmaktadır. Malware yazılımlar için özel olarak hazırlanmış olan program, bir antivirüs programı değildir. Yalnızca en sık karşılaşılan kötü yazılımları arındırmaktadır.

Combofix Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Kurulumunun arkasından geri dönüşüm kutusu, geçici internet dosyaları ve temp klasörünü temizleyen Combofix; Windows XP, Windows Vista ve Windows 7 işletim sistemlerine uyumludur. Zararlı yazılım temizleme programı, profesyonel bir kullanım gerektirmektedir. Bu nedenle yalnızca virüs temizlemek için program arıyorsanız Combofix
bu duruma uygun değildir.  Birçok dosyayı temizleme amacıyla başvurup arkasından içinden çıkılmaz bir duruma girdiğinizi görmeniz mümkündür. Çünkü temizleme niteliği güçlü olan program, temel fonksiyonların silinmesine de kaynaklık edebilir.

Combofix Nasıl Kullanılır?

Yazılımı indirdikten sonra Combofix.exe dosyasını açın. Üzerine iki kez tıkladıktan sonra lisans ile karşılaşacaksınız. Agree kısmına tıklayın. Kayıt defterini yedekleyerek başlayan program, Microsoft Windows Recovery Console için onay isteyecektir. Evet kısmına tıkladıktan sonra tamamlanma mesajı iletecektir. Evet dedikten sonra aşamalı tarama işlemi başlayacaktır. Sonrasında size bir rapor sunacak ve bilgisayarınızı yeniden başlatacaktır.

Programı kullanmaya başlamadan önce kurulumu ile birlikte onay istemeden çöp kutusu, geçici internet dosyaları ve Temp klasörünü temizlemeye başladığını unutmamalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir