Kategoriler
Teknoloji

BMW ve Skype ortaklığı

BMW ve Microsoft’un yapmış oldukları anlaşma ile artık BMW çatısı altında üretilen tüm araçlar Business for Skype özelliğine kavuşacak.

Yazılım dünyasının lideri olan Microsoft, ne kadar çabaladıysa bir türlü cep telefonu pazarında istediği başarıyı ve piyasadaki liderliğe geçmeyi yakalayamadı. Artık Skype ile yeni bir yola çıkmaya karar aldı buda ilk olarak BMW ile anlaşmaya karar verdi.

BMW markasını taşıyan ve iDrive sistemini kullanan otomobillerde Skype for Business teknolojisi kullanacağını açıkladı. Ve böylelikle araç sahipleri dahili eğlence sistemi üzerinden rahatça Skype toplantıları gerçekleştirebilecek bu sayede kendine eğlence ortamı hazırlamış olacak.

Üç pilot ülkede başlayacak

Microsoft’un Exchange hizmetindeki takvimler, kişiler ve yapılacaklar işler listesini’de daha başarılı bir şekilde sisteme entegre etmeyi amaçlıyor. Şirket bu özelliği yani Business for Skype özelliğini ilk olarak yapacağı pilot ülkeler arasında ise  Fransa, Almanya ve İngiltere’de test edecek bu testin ardından ise tüm dünyaya  yayılmasını amaçlıyor.

Microsoft tarafından geliştirilen yazılımlara ise BMW’nı çok büyük bir önem verdiği ve BMW, önümüzdeki yıl itibariyle Microsoft’un Cortana dijital asistanını yeni çıkardığı bazı araçlarda kullanmayı hedeflediğini açıkladı. Tabi bunu önümüzdeki zaman içerisinde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir