Kategoriler
Teknoloji

Black Friday’de 5 milyar dolarlık alışveriş yapıldı

Adobe tarafından yapılan açıklamalara göre Black Friday indirimlerinde Amerika Birleşik Devletlerinde yaklaşık olarak 5 milyar dolarlık alışveriş yapıldı.

Tüm dünyada Black Friday olarak bilinen 24 Kasım gününde yapılan indirimlerle milyonlarca dolarlık alışveriş yapıldı. Adobe’nin verilerine göre ABD’de yapılan alışveriş 5 milyar doları buldu. Yapılan alışverişlerin % 24’ü dijital ortamda gerçekleşti. Dijital ortamda yapılan alışverişlerin ise %42’si mobilden yapıldı.

Ayrıca diğer verilere göre kişiler 24 Kasım gününde ortalama 122-135 dolar harcama yaptılar. 24 Kasım gününde elde edilen en bilgilere göre öne çıkan durumlardan bir tanesi de alışverişlerin mobil ortamda yapılması oldu. Adobe Digital Insights Direktörü Taylor Schreiner tarafından yapılan açıklamada 5.03 milyar dolarlık harcama yapıldığı belirtildi.

Türkiye’de ise 24 Kasım’da yapılan alışverişlerin toplam tutarı hakkında şimdilik bir bilgi yok. Ancak ilerleyen günlerde firmalar elde ettikleri ciroları açıklamaya başlayacaklardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir