Kategoriler
Teknoloji

Audi yeni çift rakamlı model numarasına geçiyor

Audi sonbaharda piyasaya çıkarmaya hazırlandığı A8 ile birlikte model isimlerinde artık değişikliğe gideceğini açıkladı. Bundan sonra TDI ve TFSI yazılarının önünde gücünü temsil edecek edeiki haneli sayılar olacağı açıklandı.

Güncel modellerinde aracı tanımlamak için arka kısmını model serisi ve motor türü bilgisini yazan Audi, bu adlandırmada artık değişikliğe giriyor. Firmanın yeni adlandırma biçimi biraz karmaşaya yol açacak gibi görünüyor. Ariel, 1180 beygirlik bir elektrikli araç üzerinde çalışıyor.

Audi için geri sayım başladı

Şu anki model serisi ve motor türü yazılarına ekstra olarak iki basamaklı sayı ekleyecek. 30’dan 70’e kadar olan bu sayı aracın motor gücünü temsil edecek. Örneğin 30 sayısı markanın 110 ile 130 beygir arasında güce sahip olan bütün modellerinin arkasında yer alırken, 50 sayısı 285 ile 312 beygir arasında güçteki araçlarında, en üst düzey olan 70 ise markanın performans serisinde yer alan 544 beygir üzeri modellerinde bulunacak.

Her bir sayının yanında önceden olduğu gibi güç ünitesini temsil eden TFSI, TDI, G-tron ve E-tron yazıları da yazmaya devam edeceği açıklandı. Özellikle Audi’nin ürün gamındaki elektrikli ve hibrid güç ünitelerine sahip olan modelleri daha iyi tanımlayacağı söyleniyor.

Değişikliğin ilk olarak sonbahar döneminde piyasaya çıkacak A8 ile başlaması sonrasında ise markanın bütün serilerinde kullanılması planlanıyor. Bizi takip etmeye devam edin

THN – Teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir