Kategoriler
Teknoloji

Apple yapay zeka şirketi Lattice Data’yı Satın Aldı

Apple yapay zeka şirketi Lattice Data’yı Satın Aldı..Apple satın alma işlemlerine devam ediyor.. Apple yapay zeka şirketi Lattice Data ile satın işlemini tamamladı.

Apple yapay zeka siri için gelecek

Apple, Lattice Data için kasanın kapısını sonuna kadar açtı. Cupertino bulunan Apple bu satın alma işleminde kasasından tam 200 milyon dolar çıkarttı. Lattice Data bünyesinde çalışan 20 mühendisin bundan böyle Cupertino bulunan Apple merkez binasında görev yapacağı açıklandı.

Apple bu satın alma işlemi ile sağlayacağı fayda Lattice Data’nın teknolojisinin yardımıyla “karanlık veri” olarak anılan fotoğraf ve metinleri daha yapılandırılmış ve kullanılmış verilere dönüştürebilecek. Özet ile bu teknoloji ile etkilenmemiş ve kullanım potansiyeli olan her veriden Lattice Data’nın teknolojisi sayesinde yararlanabilecek.

Cupertino merkezli Apple’ın Lattice Data’nın satın alınması, Apple’ın yapay zekâ tabanlı dijital asistanı Siri daha fazla geliştirmek için satın aldığı belirtilirken Apple’ın siri Lattice Data ile daha karmaşık soruları daha rahat cevaplaya bilmesini sağlayabilir. Google Assistant, Cortana, Amazon Alexa ve Siri gibi dijital asistanlar günümüzde akıllı telefon ve tabletlerin ötesine geçmiştir. Artık hoparlörlerde de boy göstermeye başladılar. Bilindiği gibi Amazon’un Echo ile başlattığı yolculuk Google Home ile devam etmişti. Apple’ın da Siri hoparlörünü yakında duyurması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir