Kategoriler
Teknoloji

Apple, Nokia için yeni bir hamle yaptı: 2 milyar dolar patent parası ödedi

Teknoloji devi Apple Nokia’nın tekrar hayata bağlanabilmesi için yeni bir hamle daha yaptı. Bu gelişme sonucunda Nokia büyük destek bulmuş olacak.

Apple ve Nokia arasında uzun süredir devam eden patent davalarını hepimiz bilmekteyiz. Apple ve Nokia arasında yeni bir anlaşma ile Nokia yeniden atağa kalkacak gibi görünmekte. Nokia tarafından yapılan açıklamalarda Apple’ın haksız yere kendi patentlerini kullandığı ve yönde dava açıldığını duyurmuştu. Apple kanadında ise bu davalar neticesinde teknoloji dünyasında oldukça önemli gündem maddesi oluşturmuştu. Hatta Apple bir adım daha öteye giderek açılan davalar neticesinde Nokia’nın ürün gamı satışlarına bile son verdiğini biliyoruz. Fakat gelişmeler neticesinde açılan dava sonuçlarını beklemeden her iki firma arasında bir anlaşmaya varıldı.

Apple ve Nokia anlaşması sağlandı

Varılan ikili anlaşma neticesinde Nokia’nın tekrar hayata dönmesinde doping etkisi yaratan yüklü bir ödemeyi Apple dan aldığı söylenmekte.. Apple tarafından Nokia’ya ya yapılan ödemenin 2 milyar dolar olduğu söylenmekte. Alınan bu ödeme ile varılan mutabakat da Nokia açılan davadan vazgeçecek. Apple tarafından yapılan bu meblağ ile Nokia’nın geri dönüşü oldukça etkilenmiş görülmekte. Son açıklanan verilere göre Nokia kanadı oldukça yüksek kar marjını yakalamış durumda. Alınan bu anlaşma payı ile Nokia’nın kar marjı yüzde 90 artmış durumda.

Yok olma tehdidi ile karşı karşıya olan Nokia markası elde edilen bu kar marjı ile yeniden hayat bulmuş durumda. Nokia genel olarak elde ettiği yüzde 90 kar marjı ile toplamda finans karıda 6,6 milyar dolara kavuşmuş durumda. Bu karlılığı getiren unsurların içerisinde piyasaya sürdüğü yeni akıllı telefonları ile patent gelirleri dahil edilmekte.

[affiliate_news id=”7103″]

Piyasadan silinme noktasına gelen bir marka olan Nokia için oldukça iyi denilebilecek bu kazanç, yeniden tutunma adına oldukça umut verici bir tablo oluşturuyor. Kazanılan bu ivme ile Nokia pazarda eskisi gibi yine kendi adından söz ettirecek olan sinyalleri veriyor.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir