Kategoriler
Teknoloji

Apple Kullanıcıları Drone ve Robotlara Hükmedebilecek!

Apple, teknolojide sınır tanımıyor. İnteraktif kod öğrenme platformu Swift Playgrounds kullanıcıları, çok yakında drone modellerine ve robotlara hükmedebilecek. İşte, Apple’ın ilginç uygulamasından detaylar…

Swift ile çalışmak çok eğlenceli; öyle ki Apple’ın bu platformu robotlar ve droneların ardından kapsamını müzik enstrümanlarına kadar genişletti. Swift Playgrounds ilk kez iPad tabletlerde İOS 10 işletim sistemli cihazlarda ortaya çıkmıştı. Swift kod diline yeni başlayan öğrenciler için çok etkili olan bu uygulamanın çok tutulan bir de interaktif arayüzü mevcut.

Apple tarafından geliştirilen programlama dersleri Swift Playgrounds uygulamasında yer alıyor. Temel kodlama ve grafik dersleri alınabiliyor. Zorlayıcı kodlar geliştirilebiliyor, bulmacalar çözülüyor, karakterler yönlendirilebiliyor. Kısacası eğlenirken öğretiyor. Swift Playgrounds uygulamasının 1 milyonu aşkın kullanıcısı var.

Uygulamanın son hamlesi ise Drone cihazları, müzik enstrümanları ve robotlara yönelik kodlama yapma imkanı oldu. Yazılımcıların bu platformu değerlendirmesi bekleniyor. Apple bu uygulaması için üçüncü taraf üreticilerle ortaklık yolunda. Birçok ürün Swift uygulamasınca desteklenecek. UBTECH Jimu Robot MeeBot seti, Sphero SPRK+ robot top, Skoog müzik kutusu bunlardan birkaçı.

Swift Playgrounds’un 1.5 sürümünde destekçi üreticileri göreceğiz. 5 Haziran’dan itibaren bu sürüm indirilebilecek. İOS 10 işletim sistemli iPad mini 2 ve üzeri, iPad Air ve iPad Pro tabletlerden kullanılabilecek…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir