Kategoriler
Teknoloji

Apple Çalışanları Gizli Hayata Müdahale Nedeniyle Yargılanıyor!

Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Apple hakkında şok bir gelişme yaşandı. Apple çalışanlarının gizli hayata müdahale nedeniyle yargılandıkları bilgisine ulaşıldı.

Bildiğiniz gibi günümüzde akıllı telefonlar çok önemli bir teknoloji. Pek çok kişisel bilgimiz akıllı telefonlarımızda saklı. İşte bu noktadan sonra mahkemelerin ve bize hizmet sunan şirketlerin insafına kalıyoruz çünkü bazı kişisel bilgilerimize isterlerse çok kolay bir şekilde erişebiliyorlar.  Hatta bazı şirketler, bu verileri para kazanmak amacıyla bazı reklam, araştırma kuruluşlarına satarak kullanıyor.  İşte buna örnek teşkil edebilecek bir hadise de maalesef şu günlerde dünyaca ünlü Apple şirketi ile ilgili yaşandı.

20 APPLE ÇALIŞANI TUTUKLANDI

Çin’de, 20 Apple çalışanının gizli hayata müdahale nedeniyle tutuklandığı öğrenildi. Ortaya çıkan bulgulara göre söz konusu 20 Apple çalışanı, Apple müşterilerinin bazı kişisel verilerini toplamış ve bunları başka kişilere para karşılığında satmış. iOS yazılımı kullanan pek çok kişi bu durumda mağdur oldu.

Apple ID’leri, telefon bilgileri ve bunun gibi pek çok detayı, kullanıcılarından herhangi bir izin almadan başkalarına satan bu şahıslar hakkında Çin polisi tarafından yapılan kapsamlı araştırmalar sonucunda operasyon meydana getirildi. 20 kişilik Apple çetesinin yasa dışı bu eylemlerle 7 Milyon Dolar’dan fazla gelir elde ettikleri ortaya çıktı.

Çin, bilgileri çalınan kişilerin uyruklarını açıklamadı. Yani aralarında Çin vatandaşı olmayanlar da bulunuyor olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir