Kategoriler
Teknoloji

Ali Baba 11 Kasım E-ticaret istatistikleri açıklandı

Alibaba 11 Kasım e-ticaret istatistiklerini açıkladı. Çin’de Black Friday olarak bilinen ve “11.11” veya ” Yalnızlar Günü” olarak adlandırılan günde Alibaba  25.3 Milyar dolar satış yaparak rekor kırdı.
E-ticaretin her geçen gün daha fazla hayatımızda yer alması ile birlikte yeni satış rekorları kırılmaya devam ediyor. Türkiye’de N11.com tarafından 11 Kasımda satış rekoru kırılmıştı.  Çin’de ise Alibaba 11 Kasımda yaptığı  satışlar ile sektöre damga vurdu.  11 Kasım Çin’de “Yalnızlar Günü” olarak kutlanılıyor. ABD’de ise benzeri  “Black Friday” ve “Cyber Monday” günleri bulunuyor.
Dün itibari ile Alibaba  24 saat içinde 25.3 Milyar dolarlık satış yaparak geçen seneki satışını %39 katlamış oldu. ABD’nin ise geçen sene itibari ile Black Friday’de 3 milyar dolar ve Cyber Monday’de 3.5 milyar dolar satış rekoru bulunuyor. Bu rakamlara bakıldığında Çin’de büyük bir e-ticaret sektörü bulunuyor.

 11 Kasımda satış rekoru kıran N11.com’un istatistikleri açıklanmıştı.  6 ton zeytinyağı, 17 bin oto lastiği, 26 bin çift ayakkabı, 11 bin 500 adet  parfüm, 13 bin 600 adet ise kitap gibi satışlar ile toplamda 140 milyon Tl’lik ürün satılmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir