Kategoriler
Teknoloji

MAV Mars Uzay Aracı

MAV Mars uzay aracı, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Mars görevinde kullanmaya hazırlandığı araca ait yeni görüntüler yayınlandı.

Mars için yıllardır çalışma araştırma yapan NASA güneşin keşfi için gönderilecek insanlı görev için projeyi çok kapsamlı geliştirmeye devam ediyor. Bu çalışmalar ışığında Mars görevinde kullanılmak üzere bir araç tasarladı.

NASA gezegenin yüzeyindeki çalışmalarda kullanılacak olan aracın görselleri yayınlandı. Sinema filmlerindeki araçları andıran tasarım daha çok Batman’in ‘Batmobile’e benzetilmiş. Araçta ilk dikkat çeken unsur altı tekerlekli ve elektrikli bir motora sahip olması.

MAV Mars uzay aracı iki kardeş tarafından tasarlandı

MAV Mars uzay aracı 2016 yılında 2 kardeş tarafından tasarlanan ve NASA’nın dikkatini çeken ve üzerinde çalışılması neticesinde uzun vade de Mars da kullanılabilecek şekli alabileceği ve Mars araçlarının temelini oluşturabileceği söylenmekte. NASA bu araç için Amerika da proje destek yardımı için tura çıkaracağını bildirdi. Mars da kullanılacak veya gidilecek araç projesinden öte insanoğlunun tam olarak Mars da hayat sürmesi için gerekli şartların ne zaman ortaya çıkacağı henüz gizemini korumaktadır. Nasıl gideceğiz? Nasıl iniş yapılacak veya nasıl ne zaman döneceğiz gibi çok yönlü sorular mevcut kafamızda.

Mars’a iniş için MAV da bulunan şişme bir kalkan yavaşlatıyor ve sonra da ayrılıyor ve füze motorları inişi tamamlıyor. MAV yakıtı nasıl temin edecek sorusuna ise dönüş için ihtiyaç duyulan yakıtı Mars’ın havasından elde edecek.Bunu da Mars’ın % 95’i karbondioksitten oluşan atmosferinden sıvı oksijen yakıtı üreterek elde edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir