Kategoriler
İnternet

Google Adsense politikasında güncelleme yaptı

Google Adsense bilindiği üzere Adwords üzerinden gelen reklam alımlarını web sitelerinde yayınlama ağıdır. Sürekli yenilik içerisinde olan google şimdide adesense’de değişiklik yapma kararı aldı.

Google Adsense politikasında 2 önemli değişiklik

Google Adsense ağında ki yapmış olduğu değişikleri kullanıcıyla paylaştı gün içerisinde açıklama yapan Google, web sitelerinde yapılan Adsense politikalarını ihlal yapan kullanıcılara daha şeffaf yaklaşacağını duyurdu. Bilindiği üzere ihlal konusu olduğunda tamamıyla sitenin tüm sayfaları reklamdan engelleniyordu şimdi ise sadece ihlal yapılan sayfada reklam engelinin olacağını açıkladı.

Açıklamaya devam eden şirketin 2. güncellemesi ise şöyle Sayfanın ihlali söz konusu olduğunda sayfa sahibelerinin ihlal konusunda açıklama yapabilmesi için ihlalleri değerlendirmesi için politika merkezi kurdu. Bundan böyle ihlal konusunda daha şeffaf olacaklarını söyleyen şirket Ne tür sorunlarının olduğunu sorunun nasıl çözüleceğine yönelik yönlendirmelerde bulunacak. Geçtiğimiz yıl yayıncılara yüklü miktarda para ödeyen şirketin bu politika değişikliği sonrası ne kadar değişecek bilinmez ancak yeni Yeni Adsense politikası önümüzdeki günlerde geçmesi bekleniyor. Yeni gelen güncellemeyle birlikte kullanıcıların daha rahat nefes alacağa benziyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir