Kategoriler
Mobil

Samsung mobil Çin de Hüsrana Uğradı

Samsung mobil akıllı telefon pazarında önde gelen dev bir firma. Fakat Çin de ne yapsa işler yolunda gitmiyor.

Samsung mobil Çin de başarılı olamadı

Samsung akıllı mobil piyasasın da önde koşan firmalar başında gelmektedir..Özellikle Note7 hüsranın dan sonra kendisini Galaxy S8 ile bulan Samsung şimdilerde mutlu. Mutluluğun sebebi ise S8 ve S8 Plus satışlarının çok iyi olmasından kaynaklanıyor.

Ancak Samsung mobil Çin de bu mutluluğu yaşayamıyor. Samsung telefon satışlarında Çin de inanılmaz oran da bir düşüş yaşadı ve bu düşüşün devam edeceği ön görülmekte. Hong Kong basınında çıkan son haberlere göre şirketin Çin’deki telefon satışlarında  inanılmaz bir düşüş yaşandığı haberi üzerine Samsung’un mutluluğuna gölge düşürdü.

Hong Kong‘lu bir araştırma şirketinin yaptığı çalışmaya göre Samsung mobil satışlarında Çin de %60’lık bir düşüş yaşayarak pazar payını %8,6 dan %3,3’e kadar düşürdü. Bu düşüş ile hayal kırıklığı yaşayan Samsung açığı kapatmak nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu.

Çin’deki bu düşüşün nedenini ise araştırmacı firma Çin halkının artık yerli mobil telefonlara yönelmesi ile açıkladı. Çin’in hızla ilerleyen mobil üreticileri arasında bildiğiniz gibi Huawei, Oppo ve Vivo gibi Çinli telefon üreticileri bulunmaktadır. Ve bu üreticiler akıllı mobil cihazları çok fonksiyonlu ve oldukça düşük fiyatlara pazara sokmaktadır. Bu sebepten Çin’li kullanıcılar hem ekonomik hem de yerli akıllı mobil telefonlara yönelmektedir.

Samsung için Çin pazarı oldukça sıkıntılı geçecek gibi gözükmekte.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir