Kategoriler
Genel

SOĞUK İKLİM KIŞ BAHÇESİ YAPILACAKLAR LİSTESİ

 

Pek çok bahçıvan kış aylarında bahçe işlerine gönülsüzce izin verse de, bahçenize bakmak ve bahar geldiğinde yola çıkmaya hazır olmak için hala yapabileceğiniz şeyler var. Bitki ve mobilyalara göz kulak olmak, bahçe aletlerinin bakımı ve gelecek sezon için planlar yapmak bahara kadar sizi oyalayacak aktivitelerden sadece birkaçı.

Kış Bahçesi bitkilerini koruyun: Henüz yapmadıysanız veya kışın daha geç başladığı bir iklimdeyseniz, bitkileri soğuk kış sıcaklıklarından korumak için çok geç değil. Yeni dikilmiş ağaçları ve çalıları ve dondan ve kuruyan kış rüzgarlarından kuru yaprak dökmeyenleri çalı örtüleriyle örtün veya çuval bezi ile sarın. Kapak veya sargı içerisine saman veya kıyılmış kuru yaprak gibi malzemeler eklenerek ekstra izolasyon sağlanabilir. Daha fazla ipucu için Bahçenizi Kışa Nasıl Hazırlarsınız bölümüne bakın .

İlkbahar için ön sipariş bitkileri: Bölgenize en iyi ekim zamanı geldiğinde bitkilerin kapınıza teslim edilmesini sağlayın. Kanıtlanmış Kazananlardan bahar teslimatı için mevcut tüm güzel bitkilere göz atın . Bahçenizi planlayın, toprak çözüldüğünde toprağınızı hazırlayın ve kapınıza geldiklerinde gitmeye hazır olun.

Dış mekan mobilyalarının bakımını yapın: Çim mobilyalarını kışın kullanılmadığı zamanlarda temizletin, tamir ettirin , yeniden boyatın veya yeni döşeme ile güncelleyin. Dış mekan mobilya kılıfları ile masa ve sandalyelerinizi koruyun .

Aletlere dikkat edin: Yeni bir biçme makinesi, kürek veya eldiven almanın zamanı geldi mi? Sezon başlamadan önce yıpranmış aletleri ve ekipmanları değiştirin, böylece yola çıkmaya hazırsınız. Öneriler için Temel Bahçe Aletleri listemize bakın . Bahçe Aletleri Bakım ve Bakım kılavuzumuzdaki tavsiyelere uyarak mevcut aletlerinizi bahardan önce forma sokun.

Ağaçları ve çalıları yeniden konumlandırın: Kışın başları , daha büyük ağaçları ve çalıları yeniden yerleştirmek için mükemmel bir zamandır. Toplama, çuvallama ve onları hareket ettirme en iyi yapraklar düştükten sonra, ancak bitkiler uykudayken, zemin donmadan önce yapılır. Paul Keyes Associates’ten Paul Keyes, “Anestezi altındaki bir hasta gibi; o sırada ağaçları hareket ettirmek çok daha az stresli.”

Kırık dallar kontrol edin: In Timber Pasifik Kuzeybatı Bahçecilik için basın Kılavuzu , Carol ve ıslak kar veya yüksek rüzgarlar sonra kırık dallar için Norman Hall tavsiye denetimi ve kabuğu ileri yırtılmasını önlemek için onları kesti.

Duran suya dikkat edin: Salonlar ayrıca, birkaç saatten fazla duran bahçe su birikintilerinin boşaltılmasını ve ayrıca ıslak bahçe toprağı veya suya doymuş çimenler üzerinde yürümekten kaçınmanızı önerir.

Malç onarımı: Kuşların ve diğer vahşi yaşamın neden olduğu malç rahatsızlıklarına dikkat edin ve gerektiğinde onarın.

Kışın Budama, Ağaçları Budama, Budama 7 Zarif Sulamanın Temel Öğesi Shutterstock.com New York, NY

Bitkilerinizi budayın: Birçok ağaç ve çalı, en iyi şekilde kış sonlarında, hala uykudayken budanır. Geç kış veya ilkbaharda çiçek açanları çiçek açana kadar budamayın, aksi takdirde bu sezonun çiçeklerini kesme riskini alırsınız. Doğramaya başlamadan önce her çeşit için budama tekniklerini ve zamanlamasını araştırın. Budama Bahçe Çalıları ve Çok Yıllıklar için bazı temel kurallar .

Tohum satın alın: Birçok bahçıvan, yeni yıldan hemen sonra gelmeye başlayan tohum kataloglarını bekleyemez. Kış sıkıntısını yenmenin ve ilkbahar ekimi için ilham almanın harika bir yolu. Elinizdekilerin stokunu alın ve ardından favorilerimizden birkaçını satın alın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir