Kategoriler
Genel

Parmak İzi Okuyucu Nasıl Çalışır?

Parmak izi okuyucu, Biyometrik erişim kontrolü sistemleri arasında yer alır. Bu sistemler, parmak izi ya da yüz taraması gibi Biyometrik verileri kullanarak çeşitli erişim izinleri verirler. Tesis güvenliği için sıklıkla tercih edilen bu sistemler, aynı zamanda farklı alanlarda da uygulanabilir. Bu sistemler kamu binalarında ya da okullarda da görmek mümkün.

Biyometrik Erişim Kontrolü Olarak Parmak İzi Okuyucu

Biyometrik erişim kontrolü olarak parmak izi okuyucu birçok kolaylık sağlar. Çalışanlar çalıştıkları binaya ya da tesise sadece saniyeler içinde girebilirler. Kart ya da anahtarın kaybolması gibi bir sorun ortaya çıkmaz. Bu nedenle de bu sistemlerin operasyon maliyeti oldukça düşüktür. Aynı zamanda bu sistemler insan kaynaklı hataların en aza indirilmesine izin verir.

Biyometrik Erişim Kontrolü Olarak Parmak İzi Okuyucu Nasıl Çalışır?

Biyometrik erişim kontrolü olarak parmak izi okuyucu, taranan parmak izinin veri tabanında yer alan parmak iziyle karşılaştırılması sonucu çalışır. Karşılaştırma işlemi gerçek zamanlı olarak meydana gelir. Cihazda yer alan sensör, parmak izini tarar. Daha sonra sensör taradığı bu veriyi cihazda bulunan dahili mikro işlemciye gönderir. Mikro işlemci parmak izi verisini işler ve veri tabanında bulunan verilerle karşılaştırır. Eşleşme olması durumunda geçişe izin verilir.

ZKTeco, en yeni parmak izi tarama çözümlerini sunmaktadır. İşletme ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebileceğimiz sistemlerimiz, daha güvenli ve daha verimli bir operasyona sahip olmanıza yardımcı olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir