Kategoriler
Genel

Evinizdeki Akustik yalıtımda Kapıların Önemi

 

Evinizdeki tüm gürültüyü duymaktan bıktınız mı? Bu uzman tavsiyesi, evinizin kapılarından geçen gürültüyü nasıl en aza indireceğinizi gösterir. Sesi engellemek için en iyi kapıları nasıl bulacağınızı size gösterecektir. En iyi ses azaltıcı malzemeleri, bir kapının etrafını kapatmayı ve diğer gürültü kontrol önlemlerini içerir. Akustik kapılar bu konuda başarılı tercihlerdir.

Kapılar, sesin bir evin içindeki hareketini kontrol etmede ayrılmaz bir rol oynar. Bunlar tipik olarak bir duvardaki en ince bariyerdir ve konu sesi engellemek veya gürültüyü azaltmak olduğunda, duvarların daha kalın – bazen yalıtılmış – yapısından faydalanmazlar.

Tipik bir iç kapı, içi boş bir göbeğe sahiptir – yumuşak ahşap bir çerçeve ile çevrili iç karton petek göbekler. Kapı yüzeyleri çok ince ahşap kaplamalarla kaplıdır. İnce yüzeyler ve hava dolu çekirdek arasında, davul gibi inşa edildiklerinden sesin hareketini engelleyecek pek bir şey yok.

Katı çekirdekli dış veya iç kapılar, yoğunlukları nedeniyle gürültüyü daha etkili bir şekilde engeller. Üreticiler, pahalı sert ağaçtan daha uygun fiyatlı Orta Yoğunluklu Fiber Levhaya (MDF) kadar birçok tür satmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir