Kategoriler
Yazılım

Android Nougat Kullanım Oranları Hakkında Son Bilgiler

Android işletim sisteminin kullanım oranlarının son durumu hakkında yeni bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Bildiğiniz gibi zaman zaman Android platformunda çeşitli değişiklikler meydana geliyor. Mesela Google, sık sık yeni Android işletim sistemi versiyonları piyasaya sürerek güncelliğini, yenilikçi yapısını koruyor. Ancak sunduğu yeni işletim sistemi versiyonlarını dağıtma konusunda ciddi problemlerinin olduğu aşikar.

Google, son çıkardığı işletim sistemlerini bir türlü çabuk bir şekilde yaygın hale getiremiyor. Bunun bir numaralı sebebi de satılan bir akıllı telefonun çok az bir süreliğine güncellemeleri sunmaya devam etmesi… İşte Google tarafından yapılan yeni bir araştırma bunu bir kez daha gözler önüne serdi.

ANDROİD NOUGAT KULLANIM ORANLARI NE DURUMDA?

Google Play Store’a yapılan son bir hafta içerisindeki ziyaretler dikkate  alınarak yapılan araştırma sonucunda, Android Nougat 7.0 ve 7.1 işletim sistemlerinin yeni oranının %9.5 olduğu ortaya çıktı. Bu da önceki döneme göre %2.4 oranında bir artış demek oluyor.

Android Nougat kullanım oranlarında her ne kadar bir artış gözüksede bu artış taktir ederseniz ki çok çok düşük. Hala Android Kitkat, Android Lolipop gibi işletim sistemlerinin kullanım oranı çok yüksek ve kullanım oranları da çok yavaş geriliyor. Bu yüzden bu konuda yetkililerin şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri gerekiyor çünkü şuana kadar ilerlenen strateji pek tutmuş gözükmüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir