Kategoriler
Yazılım

WinRAR’da Dosya Bölme Nasıl Yapılır

Bu yazımızda popüler yazılımlardan biri olan WinRAR uygulamasında dosya bölme işleminin nasıl yapılacağını anlatacağız.

WinRAR, dosyaları sıkıştırmak için kullandığımız en yaygın programlardan biri. Bilgisayarlarda adeta olmazsa olmaz olan WinRAR programı pek çok uzantılı dosyayı başarılı bir şekilde çalıştırabiliyor. İşte şimdi söz konusu uygulamanın kullanımı hakkında, dosya bölme işleminin nasıl yapılacağına dair bilgiler vereceğiz.

WİNRAR’DA DOSYA BÖLME

İlk olarak bölmek istediğiniz klasörün üzerine gelip sağ tıklayıp açılan pencerede Arşive Ekle yazısına tıklayınız. Ardından açılan bölümde sol alt kısımda yer alan Ciltlere Böl bölümünün altına bölmek istediğiniz miktarları giriniz. Kb, Gb, Mb cinsinden giriş yapabiliyorsunuz. Rakamı girdikten sonra Ok yazısına tıklayıp pencereyi kapatınız. İşleminiz bu kadar. Ciltlere bölerken rakama çok takılmayın yani size uygun gelen rakamı oraya yazın.

Önemli Not : Dosyalarınızı bölünmüş halde oluşturduktan sonra isim olarak bir oynama yapmayınız. Çünkü WinRAR, bu dosyaları kullanmaya çalıştığınızda dosyaların takibini isim değişikliğinden dolayı yapamayacaktır. Bu hususa dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir