Kategoriler
Yazılım

Windows 10 güncellemelerinde yapay zeka kullanılacak

Dünyanın en büyük yazılım devi olan Microsoft, Windows 10 güncellemerinde yapay zeka kullanacak.Günümüzde kullanıcıların güncelleme yapma konusunda pek hevesli olmadığı biliniyor. Özellikle bilgisayar kullanıcıları işlerini aksatmamak için güncellemeleri sürekli erteliyor.  Bu durum Microsoft’un dikkatini çekmiş olacak ki yeni bir uygulama söz konusu.

Microsoft tarafından  Windows 10 güncellemelerinde kullanılacak olan yapay zeka en uygun zamanı belirleyerek uyarıda bulunacak. Yapay zekanın kullanıcının alışkanlığını öğrenerek zamanlama yapması ve güncelleme bildirimi yapacağı belirtiliyor. Yani makine öğrenimi ile kullanıcı dostu bir sistem hedefleniyor diyebiliriz. Yapay zeka sizin bilgisayarı ne zaman bırakıp gittiğinizi planlayarak o anda güncelleme işlemine başlayacak. Böylelikle yapılan işe engel olmadan sistem güncellenecek. Microsft gibi bir şirketin yapay zekayı daha etkin kullanması gerektiği kullanıcılar tarafından  sıkça ifade ediliyordu. Bir çok alanda kullanılan yapay zekanın hala yazılım devinin en önemli ürünü olan Windows üzerinde kullanılmaması önemli eksikliklerden biri olarak göze çarpıyor.

Gündeme düşen bu haberle Microsoft’un yapay zeka alanında daha önceden çalışma yaptığını anlamış oluyoruz. Uzun vadeli planlar içerisinde yapay zekanın daha aktif kullanılması söz konusu olabilir. Bakalım Microsoft bu alanda ne gibi çalışmalarla yürütecek.

server yazılım lisansları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir