Kategoriler
Yazılım

Whatsapp, Android için teste girdi

Whatsapp’ın Test Ettiği Özellik Sadece Android İçin gelecek. WhatsApp’ın beta olan yeni sürümü, Android tarafından şimdilerde geliştirici firmalara sunulan yeni versiyonu için yinelenmiş ve güncellenmiş bir görüntülü olarak konuşma ekranı içermektedir.

Google tarafından çok yüksek bir ihtimal ile Android 8.0 şeklinde piyasaya sürülecek en son mobil işletim sistemi uygulamasına artık çok az bir zaman dilimi kaldı. Android (O ) veya Oreo ismiyle gelmesi beklenen bu sistem, Google tarafından şimdiye dek yapılan en iyi iş ve uygulamalardan biri olarak ön plana çıkıyor. Tamamıyla değişme gösteren arayüz tasarımıyla optimizasyonun yanı sıra ciddi anlamda bir kullanıcının dostu özellikleriyle beraber geliyor.

[affiliate_news id=”2636″]

Facebook tarafından satın alınan ve sahibi olunan WhatsApp’sa mobil uygulamasını günden güne giderek daha da geliştirmek adına çalışıyor. Firmanın bir tek Android (8.0) için test edilen yinelenmiş ve güncellenmiş görüntülü görüşme unsuru piyasaya çıktı. Yeni güncellemeyle beraber video görüşmeleri esnasında ‘resim içerisinde resim’ uygulaması direkt olarak göze çarpıyor.

Yeni Özellik Nasıl Kullanılır?

WhatsApp tarafından test edilen özellik sadece Android sistemlerinde görülebilecek. Peki bu özellik nasıl kullanılır? Gerçekleştirilen bu özellik, farklı bir WhatsApp görüşmesine istinaden mesaj yazmanız esnasında yaptığınız video görüşmesinin aynı şekilde sürmesini sağlamaktadır. An be an süren video görüşmesini ekranın dilediğiniz bölümüne küçültüp, konuşmaya herhangi bir ara vermeksizin bağlantı kurmayı sürdürebiliyorsunuz.

Gerçekleştirilen bu özellik, Android işletim sistemi olan telefonlarda çoklu ekran veya ‘ekran içerisinde ekran’ şeklinde isimlendirilen özelliğe sahip olan sürümler üzerinde çalışma gösterecektir. Sonuç olarak bu test sürümü için hangi amaçla ve neden ‘Android’ in seçildiği açıkça ortaya çıkmış olur. Çünkü ‘ ekran içerisinde ekran ‘ uygulaması göze çarpıyor.

[affiliate_news id=”6764″]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir