Kategoriler
Yazılım

Microsoft’tan Korsanın Önüne Geçmek İçin Yeni Plan

Microsoft, korsan oyunların ve filmlerin önüne geçebilmek amacıyla yeni planlar hazırlıyor.

Günümüzde PC platformunun en fazla kullanılan işletim sistemi taktir edersiniz ki WindowsWindows işletim sistemi, en fazla kullanılan işletim sistemi olduğu için korsanların da hedefi oluyor. Yani korsanlar örneğin Windows platformuna özgü oyunları kırmaya daha fazla özen gösteriyorlar çünkü talep çok. Günümüzde oyunların da bir hayli pahalı olduğu düşünülürse bu gidişle korsana olan ilgi daha da sürecek. İşte Microsoft, bu unsurlara karşı bir önlem almanın peşinde…

MİCROSOFT’TAN KORSAN İÇİN ÖNLEM

Microsoft, Windows 10 platformunda korsanın önüne geçmeyi kafaya koymuş durumda. Özellikle korsan film ve oyunları engellemeye çalışacak olan Microsoft, bunu indirilecek olan dosyaları denetleyerek yapacak. İndirilen dosyanın korsan hareketi olduğunu anlarsa yüklemeyi iptal edecek.

Hatırlarsanız bazı antivirüs programları indirilen Crack gibi dosyalara karşı uyarı verip yüklemeyi kabul ediyordu. Yüklemek için ancak antivirüs programını devre dışı bırakmak gerekiyordu. İşte Microsoft, antivirüs programlarının gerçekleştirdiği bu görevi devre dışı bırakılamayacak şekilde üstlenebilir.

ÇOK KULLANICI KAYBEDEBİLİR

Microsoft, bu planını hayata geçirdiği taktirde ciddi bir kullanıcı kitlesini kaybedebilir. Çünkü taktir edersiniz ki günümüzde insanlar filmlere ve oyunlara bütçe ayırmakta zorlanıyorlar ve bu durumda Microsoft’un dayatmasını kabul etmek yerine farklı işletim sistemlerine şans verebilirler. Ve belki de bu, bu alanda güzel bir rekabetin oluşmasını sağlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir