Kategoriler
Yazılım

iPhone’larda Hacklendi

Son zamanlarda zararlı yazılımlar konusunda kullanıcılarına garanti veren Apple firmasının geçtiğimiz günlerde sistem açığı verdiği ve bir hacker tarafından hacklendiği bilgisi basına sızdı.

Özellikle Android ve Windows işletim sistemini kullanan kullanıcıların zaman zaman karşılaştığı en büyük sorun indirilen herhangi bir ses dosyasından sonra telefonlarının hacklenmesiydi. Ancak Apple firmasının tercih ettiği İOS işletim sistemi’nin de tek bir ses dosyası ile hacklenmesi gündeme bomba gibi düştü.

İOS işletim sistemine zararlı yazılım bulaştı

Apple firmasının en çok satan ürünlerinin başında gelen iPhone telefonlarına geçtiğimiz günlerde bir hacker tarafından yüklenen “m4a” uzantılı ses dosyasının içerisinde zararlı yazılım olduğunu açıklaması firmanın bu konuda adım atmasına neden oldu. Ses dosyası olarak yüklenen bu program içerisine sıkıştırılan zararlı yazılım ile İOS işletim sistemini kullanan her kullanıcının bilgilerine rahat bir şekilde ulaşan ismi açıklanmaya n hackerin bu açıklamasından sonra Apple yeni sürüm güncellemesi ile sorunu ortadan kaldırdı.

Firmanın geçtiğimiz günlerde yayınladığı yeni sürüm İOS işletim sistemi içerisinde 10.3 güncellemesi ile ortaya çıkan açığı kaldıran firmanın artık bu tarz bir zararlı yazılım ile karşı karşıya kalmayacak olması kullanıcılarını rahatlatan haber olarak dikkat çekti. Ancak halen eski sürüm kullanan kullanıcıların bir an önce 10.3 sürümüne geçmesi bu konuda ortaya çıkan risklerin ortadan kaybolmasını sağlayacaktır.

iPhone telefonlarınızı veya diğer Apple ürünlerinizi kısa süre içerisinde yeni güncelleme ile günceleştirerek sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir