Kategoriler
Yazılım

Chrome’da masaüstü bildirimlerini devre dışı bırakın

Günümüzde herkes interneti çok yaygın olarak kullanmaktadır. İnternet üzerinden kişiler yeni bilgiler öğrenebilmekte, yeni arkadaşlıklar kurmakta, alışverişler gerçekleştirmekte ve sosyalleşmektedir. İnternetin hayatımıza bu kadar fazla girmiş olması nedeniyle internet hizmetini kullandığımız araçlar da farklılık göstermektedir. İnternetten azami ölçüde faydalanırken bizlere internet tarayıcıları büyük destek sağlamaktadır. İnternet tarayıcıları sayesinde aradığımız bilgilere çok rahat bir şekilde ulaşabilmekteyiz. İnternet tarayıcıları sınırlı sayıdadır. Örnek olarak Explorer, Mozilla ve Chrome verilebilir. Bu üç tarayıcı en sık kullanılan internet tarayıcıları olmuştur. Bu tarayıcılardan günümüzde neredeyse en sık kullanılanı ise Chrome olarak karşımıza çıkar. Biz Chrome sayesinde birçok bilgiye ulaşabilmekteyiz. Ancak bazı durumlarda Chrome kullanımımızda karşımıza o kadar çok bildirimler çıkmaktadır ki gerçekten bu bizi bir süre sonra sıkmaya başlamaktadır.
Masaüstü bildirimi olarak adlandırılan bu bildirimler web sitelerinden gelen bilgilendirme ve yönlendirme amaçlı uyarılardır. Başlangıçta faydalı olarak görülse dahi sonradan gerçekten can sıkıcı hale gelen bu bildirimlerden birçok kullanıcı kurtulmak istemektedir. Peki böyle bir şey mümkün müdür? Atacağınız birkaç adım sayesinde Chrome masaüstü bildirimlerini devre dışı bırakmanız mümkündür. Hemen vakit kaybetmeden bu işlemi nasıl yapacağınızı açıklayalım.
İlk olarak Chrome açılarak sağ üstteki alt alta gelmiş üç noktanın bulunduğu bölüm tıklanarak menüyü açınız. Oradan Ayarlar bölümünü seçin, karşınıza gelen ekrandan ise sırasıyla “Gelişmiş Ayarları Göster” ve “Gizlilik” başlığı altındaki “İçerik Ayarları” na giriş yapın. Daha sonra ise, “Bildirimler” başlığına tıklayıp içerisinde bulunan “İstisnaları Yönet” kısmına giriş yapın. Burada ise bildirimlerini kapatmak istediğiniz Chrome’u seçerek davranış bölümünü izin ver komutundan engelle şeklinde değiştirin. Son olarak işlemi kaydederek çıkış yapın ve masaüstü bildirimlerini devre dışı bırakmış olun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir