Kategoriler
Teknoloji Haberleri

Ford Otosan F-MAX’e Yılın Kamyonu Ödülü

Ford Otosan F-MAX’e Yılın Kamyonu Ödülü. Hannover‘de  Uluslararası Ticari Araç ve Yan Sanayii Fuarı  (IAA) düzenleniyor. Ford Trucks‘ın tanıtımını yaptığı yeni çekici F-MAX, yılın ödülünü aldı.  Avrupa’nın 23 ülkesinden gazetecilerin katılımı ile yapılan, bağımsız jürinin yönettiği Uluslararası Yılın Kamyonu Yarışması’nda (IToY),  inovasyon, konfor, güvenlik, sürüş dinamikleri, yakıt ekonomisi ve toplam sahip olma maliyeti kriterler üzerinden  değerlendirme yapıldı. Yapılan değerlendirmelerden sonra F-MAX 2019 Uluslararası Yılın Kamyonu ödülüne sahip oldu.

Ağır ticari araç sektöründe en saygın ve prestijli olarak bilinen ödül, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’e Jüri Başkanı Gianenrico Griffini tarafından IAA Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda takdim edildi. F-MAX’in  13 litre hacimli olmak üzere 500 beygir gücü ve 2500 Nm torka sahip olduğu açıklandı. Ayrıcı Ecotorq motoru bulunan kamyon, modern tasarımı ile göz kamaştırıyor. Bulundurduğu teknik özellikleri sayesinde üstün aerodinamizm sayesinde sınıfının modellerine göre yüzde 6 oranında daha iyi yakıt tüketimi sunuyor.

Ford-Otosan-in-gelistirdigi-F-MAX

*Fotoğrafa tıklayarak orijinal boyutta görüntüleyebilirsiniz.

F-Max tanıtımı sonrasında açıklama yapan Ali Koç, bir aracın motoru ile birlikte geliştirilmesi ve üretilmesi yeteneğine sahip olan ilk Türk şirketi olmaktan gurur duyduklarını, Türkiye’de sıfırdan geliştirilen ilk çekiciyi dünyaya sunduklarını, aldıkları ödülün mühendislik kabiliyetlerini ortaya koyduğunu belirtti.

Teknoloji Haberim olarak haberi değerlendirecek olursak, Ülkemizde ilk kez bir çekicinin sıfırdan motor dahil olmak üzere üretilmesi oldukça önemli bir gelişme. Ülkemizde teknolojinin dünya ile yarışır bir seviyede olması gerekiyor. Bu gibi şirketlerin öncülük etmesi ile yerli şirketlerin  de buna ayak uydurması ile birlikte  teknoloji alanında hızla ilerleyebiliriz.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir