Kategoriler
Teknoloji Haberleri

Aselsan Koral Milli elektronik harp sistemi Suriye sınırında

Milli elektronik harp sistemi Koral Afrin harekatı öncesinde Suriye sınırında görüntülendi.  Aselsan koral sistemi Milli imkanlar doğrultusunda geliştirilen, bu harekatın önemli parçalarından biri olacak. Son günler itibari ile Suriye sınırımızda hareketli dakikalar yaşanıyor. Afrine yapılacağı söylenen hareket öncesinde önemli savunma sistemleri ve taarruz güçleri sınıra konuşlanmış durumda. Koral elektronik harp sistemi daha önce Rusya ile yaşanan uçak olayında gündeme gelmişti. O yıldan itibaren ise herhangi bir harekatta kullanılmamıştı. Şimdi ise yeniden sınırda görevini icra ediyor. Koral elektronik harp sistemi nedir ? Koral milli imkanlarla geliştirilen bir radar sistemidir.

  • aselsan koral sistemi
  • koral sistemi ne kadar etkili
  • koral hangi ülkelerde var
  • koral ekşi
  • koral sistemi 2017
  • koral s 400
  • koral özellikleri

Koral’ın temel hedefi düşman radarlarını kör etme ve şaşırtmaktır. Koral’da ED ve ET olarak iki sistem kullanılmaktadır. Bir sistem frekans tespitini yaptıktan sonra diğer sistem devreye girerek radarı bozma görevini yerine getirmektedir. Koral’ın özelliklerine bakacak olursak  25 ton ağırlığında, 14 metre uzunluğunda  8 x 8 aracın üzerine entegre edilmiştir. Koral ile ilgili Rus basınında yer alan bilgilere göre  S 400 füzeleri üzerinde %30 bozma gücüne sahip olduğu belirtilmişti. Yani bu açıklamaya göre Koral’ın oldukça etkin bir görev aracı olduğu anlaşılmaktadır.

Koral hangi ülkelerde var ?

Koral’ın sahip olduğu sistemin dünya genelinde  sınırlı ülkelerde   kullanıldığı bilinmektedir. Hangi ülkelerin sahip olduğu konusunda net bilgiler bulunmuyor. Ancak ülkemizde bu sistemin kurulu olduğu araçların  da sayısının sınırlı olduğu bilinmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir