Kategoriler
Teknoloji Haberleri

Arçelik yeniden Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde

Arçelik, dünyanın en prestijli olarak bilinen  Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI) listesine giren tek Türk şirket olma gururunu bir kez daha yaşadı. Dünya genelindeki şirketleri inceleyen platform, yapılan çalışmaları değerlendirerek her yıl listesini güncelliyor. Birçok konu başlığı altında ele alınan şirketler, yönetim, finansman faaliyetleri, etik konular, değer zincirindeki çevresel ve sosyal performans, risk yönetimi, iklim değişikliği önlemleri, şeffaflık, tedarik zinciri ile insan ve çalışan hakları gibi konularda değerlendirmeye tabi tutuluyor. DJSI listesine alanında lider şirketlerin girebildiğini söylemek gerek. DJSI tarafından her yıl farklı metodlar uygulanarak, yeniden düzenlenen kriterler doğrultusunda kurumsal sürdürülebilirlik test ediliyor. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi çalışmalarında bu yıl 1000’e yakın şirketin değerlendirildiği belirtildi.

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu tarafından yapılan açıklamada  “Arçelik olarak küresel bir şirket olmanın sorumluluğuyla sürdürülebilir bir dünya için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl 10’uncusunu yayımladığımız Sürdürülebilirlik Raporumuzda da belirttiğimiz gibi hem gelecek nesiller hem de rekabet gücümüzü korumak için kaynakların verimli kullanımına ve döngüsel ekonomiye odaklanıyor, sera gazı salımlarımızı en düşük seviyeye indiriyoruz.” dedi.

Arçelik, açıklanan Sürdürülebilirlik Raporu sonrasında, Amerikan İletişimciler Derneği (LACP- League of American Communications Professionals) tarafından, Golden Awards-Altın Ödül’e layık görüldü. Şirket böylelikle Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda yenilenen hedeflerine yeni başarılarını eklemiş oldu. Ayrıca rapor da yer alan bilgilere göre şirket, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında  CDP’nin (Carbon Disclosure Project) İklim ve Su Programlarında Global A Listesi’nde yer almayı başardı ve dünyada ilk 25 şirket arasında girdi.

Arçelik’in dünyanın saygın kuruluşları tarafından en başarılı şirketler arasında gösterilmesi, Türkiye’nin en haklı gururlarından biri olsa gerek. Teknoloji alanında üretim yapan şirketlerin çalışmalarını bu doğrultuda sürdürmesi başarının yakalanması için oldukça önemli. Teknoloji haberim ekibi olarak Arçelik’i elde ettiği başarılarından dolayı kutluyoruz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir