Kategoriler
Sosyal

Türkiye de Drone Uçurduğu İçin Hapis Cezası Alan İlk Kişi

Drone uçuran kişi Türkiye de bir ilke imza attı ve mahkeme kararı ile 10 ay hapis cezasına mahkum edildi. Bu karar ile Drone uçuran bir kişi Türkiye de ilk kez yargılandı ve karara bağlandı.

Türkiye’de bir ilk

Atatürk Hava Limanı üzerinde yaptığı Drone gösterisi sonrası başı derde giren Aspet Manukyan Türkiye de Drone uçuran ve bunun neticesinde mahkeme kararı ile hapse mahkum olan ilk kişi olarak tarihte yerini almış oldu.

Popülerliliği gittikçe artan ve nerede ise herkes de olan Dronlar daha çok eşsiz manzara görüntüleri için kullanılıyor. Kullanırken çevreye ve hava trafiğine zarar verilmemesi gerekmektedir. Ve bunun dışında kullanım amacı kötü olmamalı. Aspet Manukyan’ın niyetini bilmiyoruz ama kullanıldığı yer pek de olumlu bir yer değil çünkü günde yüzlerce uçağın inip kalktığı yer olan Atatürk Hava Limanı oldukça yoğun bir trafiğe sahip. Bu yüzden Aspet Manukyan’a Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve DHMİ şikayet ederek dava açtılar. Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkeme’sinin “Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak” suçundan yargılandı ancak mahkeme beraat kararı verince  SHGM ve DHMİ şikayetlerini İstinaf Mahkemesi’ne götürdü.

İstinaf Mahkemesi 19. Ceza Dairesi tarafından görülen dava da ilgili şahısa “Havacılık kurallarını ihlal etmesi ve  drone insansız hava aracını İstanbul Atatürk Hava Limanı üzerinde uçurmak” suçundan 1 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme Aspet Manukyan’ın iyi halini göz önünde bulundurarak cezasını 10 aya çekti ve yaptırım 5 yıl kadar ertelendi. Edinilen bilgiye göre daha önceden yaptığı pervasızlık yüzünden drone ile ilgili yasaklara adını yazdırmış.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir