Kategoriler
Sosyal

Siber saldırılarla veriler çalınmaya devam ediyor

Gün geçtikçe siber saldırılar artıyor. Saldırılar sonucunda da veriler çalınıyor ve kötü niyetli olarak kullanılabiliyor. Son zamanların veri çalınma haberlerine bir yenisi daha eklendi.

Dünya çapında popüler resim paylaşım sitesi olan Imgur tarafından yapılan açıklamaya göre, 2014 yılında veriler çalındı. Bu saldırı sonucunda ise 1.7 milyon kişinin bilgileri siber korsanların eline geçti. Ancak saldırıdan haberi olmayan Imgur ise bunu 3 yıl sonra fark etti.

Imgur tarafından yapılan açıklamada e-posta ve şifrelerin çalındığı ancak kişisel verilerin hackerların elinde olmadığı belirtildi. Şirket tarafından verilerin nasıl çalındığı hakkında araştırma yapıldığı, güvenlik açıklarının tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.  2017 yılında Uber, Disqus, LinkedIn, MySpace, Yahoo gibi büyük şirketler verilerin çalındığı hakkında açıklamalar yapmıştı.

Büyük firmaların verileri çaldırdığı günümüzde güvenlik açıklarının olduğu aşikar. Ancak bu konuda her ne kadar önlem alınırsa alınsın bir şekilde bu güvenlik duvarları aşılabiliyor. Çünkü yapılan güvenlik önlem çalışmalarına karşı siber korsanlar da kendilerini geliştiriyorlar.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir