Kategoriler
Sosyal Teknoloji

Robert Taylor hayatını kaybetti

Robert Taylor hayatını kaybetti. Robert Taylor internet ve bilgisayar mücitlerinin başında yer alan isimlerden birisiydi.

Robert Taylor bir bilgisayar bilimcisiydi. Parkinson hastalığı geçiren Taylor, hastalıkla mücadelesinde yenik düşerek 16 Nisan Pazar günü yaşamını yitirdi.

İnterneti kurmak için birçok isim rol oynamıştır. Taylor hemen hemen her konuda katkıda bulunan ender insanların başında gelir. Pentagon‘da Advanced Research Projects Agency araştırmacısı olan Taylor; bilgisayar sistemleri vasıtasıyla araştırmacılarla irtibat kurmak için üç ayrı terminal kullanması gerektiğinde mevcut bu sistemin saçma olduğunun bilincine vardı. Taylor ise işi Arpanet yöntemi ile çözümledi. Yani her bir projeyi birbiri ile bağlantılı olarak tek bir bilgisayar ağıydı. Arpanet olarak isimlendirdiği çözüm hali hazırda kullandığımız internet’e dönüşüyordu. Robert Taylor, bu şebeke için gün gelecek halk için verimli ve gerekli bir hizmet haline gelecek diyerek bir öngörü de bulunmuştu. Robert Taylor, 1980 yılı başlarında Dijital Ekipman Sistemleri Araştırma Laboratuarı kurdu ve işletti. Google‘ın kurulmasından bir kaç yıl öncesinde de Taylor  AltaVista arama motorunu geliştirmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir