Kategoriler
Sosyal

Elon Musk: İşte Başlıyoruz

Elon Musk bu açıklamasını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözleri üzerine yaptı. Vladimir Putin yapay zeka konusunda lider olan ülkenin dünyanın da hakimi olacağını öne sürmüştü.

Elon Musk Twitter Üzerinden Yanıtladı

Elon Musk twitter hesabından yaptığı açıklama da yapay zeka alanındaki liderliğin yüksek ihtimalle Üçüncü Dünya Savaşı’na yol açacağını söyledi. Bu duruma liderlik edecek ülkeleri de peşi sıra yine twitter üzerinden ifade etti. Elon Musk’a göre liderlik için mücadele edecek ülkeler arasında Rusya, Hindistan, ABD ve Çin yer almaktadır. Söz konusu ülkeler yapay zeka konusunda lider olacak şeklinde düşünülse de bu ülkeler dışında da bilgisayar bilimleri alanında gelişmişlik gösteren başka ülkelerin de yer alabilceği ifadelerini kullandı. Bilgisayar bilimlerinde gelişmişlik gösteren birçok ülke olduğu düşünüldüğünde farklı ülkelerinde sıralanabileceği düşünülmektedir.

Asıl Olay Bundan Sonra Başlayacak

Elon Musk twitter üzerinde gerçekleştirdiği teorilerinde asıl olayların bundan sonra yaşancağını söyledi. Musk’a göre yapay zeka konusunda en fazla söze sahip olacak ülkenin daha güçlü olacağı fikri iyimser bir düşünceden oluşmakta. Yapay zeka bazı şirketler ve ülkeler tarafından silahlı kuvvetlerle dahi alınabileceğini Elon Musk sözlerine ekledi.

Muhakkak Ciddi Önlemler Alınmalı

Elon Musk yapay zeka konusunda ciddi önlemler alınması gerektiğini ve halkın güvenliğinin sağlanması gerektiğini ifade etti. Yapay zekanın bu denli tehlikeli olduğunu öne süren Elon Musk bu konuda daha önce BM’e yazılan “öneri” mektubunu da imza attığı bilinmektedir. Bu konuda hatırlanması gereken bir diğer konu da Mark Zuckerberg’in önceki zamanlarda yaptığı açıklamadır. Mark Zuckerberg, Elon Musk hakkında yapay zeka bakış açısı ve yapay zeka konusundaki fikirlerini sınırlı olarak adlandırmış ve bu açıklamanın ardında ikilinin arası bozulmuştu.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir