Kategoriler
Sosyal

2018 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’ne bir ay kaldı

üm dünyadan fotoğrafçıların, 11. Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’ne katılmak için sadece bir ayı kaldı. Ödüllerin yaratıcısı World Photography Organization (Dünya Fotoğraf Organizasyonu) bu vesileyle Açık yarışmaya katılan çalışmalar arasından yeni bir seçki yayınladı. Dünyanın dört bir yanından fotoğrafçılar tarafından sunulan fotoğraflar, nefes kesen havadan çekimlerden, samimi portrelere ve vahşi hayvan görüntülerine kadar çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri, dünyanın önde gelen fotoğraf yarışmaları arasında görülüyor. Organizasyonda kısa listeye kalan ve ödül kazanan fotoğrafçıların çoğu global sahnede bilinirlik kazanıyor. Fotoğrafçı Simon Butterworth (Birleşik Krallık, Kısa Liste, Profesyonel Yarışma, Manzara, 2015), “Bu başarının kariyerimdeki önemini ne kadar anlatsam yetmez; global ölçekte muazzam yansıma aldım ve ödüllerin doğrudan sonucu olarak çalışmalarıma gösterilen ilgi bugün dahi devam ediyor” dedi. Yarışmaya katılımlar, worldphoto adresinden ücretsiz olarak gerçekleştirilebiliyor.

Teslim Tarihleri ve Jüri
2018 jüri heyeti, şu yarışmalarda geçen yılın en iyi çağdaş fotoğraf eserlerini ödüllendirme görevini üstlendi:

Açık Ödüller – En iyi tek fotoğraf

Gençlik Ödülleri – 12-19 yaş arası fotoğrafçılar, en iyi tek fotoğraf

Ulusal Ödül – 60’tan fazla ülkede, yerel bir fotoğrafçı tarafından çekilen en iyi tek fotoğraf

Teslim tarihi: 4 Ocak 2018
Profesyonel Ödüller – En iyi çalışma serisi

Teslim tarihi: 11 Ocak 2018
Profesyonel Yarışmanın jürisine İngiliz Vogue Fotoğraf Editörü Mike Trow; Açık, Gençlik ve Ulusal Ödüller jürilerine Zelda Cheatle başkanlık edecek. 2018 jürisi ile ilgili detaylı bilgiye, worldphoto adresinden ulaşılabiliyor.

Önemli tarihler
Ödül organizasyonu kapsamındaki tüm yarışmalar için kısa liste 28 Şubat 2018 tarihinde duyurulacak. Açık ve Ulusal Ödülleri kazanan isimler 20 Mart 2018 tarihinde; Yılın Fotoğrafçısı ve Profesyonel kategori kazananları ise 19 Nisan 2018 tarihinde açıklanacak.

Ödüller ve sergi
Yılın Fotoğrafçısı 25.000 dolar, Açık yarışmayı kazanan isim ise 5.000 dolar tutarında ödül kazanacak. Tüm kategori birincileri en son Sony Dijital Görüntüleme ekipmanlarının sahibi olurken, Profesyonel kategori birincileri 19 Nisan 2018 Perşembe günü düzenlenecek Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri yemeğine katılmak üzere Londra’ya uçacak.

Ödüllerde kazanan ve kısa listeye kalan fotoğraflar bir defa daha Londra’daki Somerset House’da sergilenecek. 20 Nisan-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan sergide, Ocak 2018’de açıklanacak olan Fotoğrafçılığa Üstün Katkı Ödülü’ne layık görülen ismin özel yeni eserleri de yer alacak. Bu ödülün daha önceki sahipleri arasında Martin Parr (2017), RongRong&inri (2016), Elliot Erwitt (2015) ve Mary Ellen Mark (2014) bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir