Kategoriler
Oyun

Oyun bilgisayarı toplamadan önce bu haberi okuyunuz

Oyun bilgisayarı toplamak istiyorsunuz fakat bir türlü ne yapacağınızı bilmiyorsanız biz sizler için araştırdık.

Konsol kıvamında oyun bilgisayarı

Geçtiğimiz aylarda Sony tarafından geliştirilmiş bir PS4 Pro sunulurken, aynı zamanda yakında Xbox One’ın yeni sürümü olan Project Scorpio da çıkacak ve bunun için sadece aylar kaldı. Peki tüm bu yeni nesil, gelişmiş oyun konsollarından güçlü bir PC nasıl toplanır? Aslına bakarsanız, doğru bileşenler bir araya geldiğinde Xbox Scorpio’dan bile daha güçlü bir oyun bilgisayarı toplamak mümkün.

Ekran kartı seçimi

Şu anda en güçlü oyun konsolu olarak Microsoft’un Xbox Scorpio’su gözüküyor ve dolayısıyla kıyaslamaları buna göre yapacağız. Xbox’da şu anda AMD’nin 40 hesaplama üniteli 1172MHz gücündeki bir özel ekran kartı kullanılırken, PC’de ise buna en yakın olan kart AMD RX 480 olarak göze çarpıyor.

AMD RX 480 şu anda en üst düzey ekran kartları arasında değil fakat gayet başarılı bir ürün. 4GB ve 8GB modelleri varken, 8GB olanı yaklaşık 1400 TL’ye satılmakta. Kesinlikle tavsiye ederiz fakat eğer bütçeniz uygunsa, daha iyi ekran kartlarına da yönelebilirsiniz.

İşlemci seçimi

Xbox Scorpio’da 8 çekirdekli AMD Jaguar işlemci olacak ve saat hızları da 2.3GHz olarak belirlendi. Scorpio, Xbox One’dan yüzde 31 daha hızlı bir konsolken, yeni AMD Ryzen 7 serisi işlemcilerle bunu geçmek rahat olacak.

AMD Ryzen 7 1700, hem performans, hem de fiyat anlamında mükemmel bir bilgisayar işlemcisi ve 3.7GHz hızında 8 çekirdeğe sahip. Eğer bütçeniz uygunsa, AMD Ryzen 7 1700X ve AMD Ryzen 7 1800X modellerini de tercih edebilirsiniz.

RAM seçimi

Microsoft, Xbox Scorpio’da 12GB GDDR5 RAM kullanacakken, bu PC için biraz karmaşık bir durum. Bugünün bilgisayarlarında standart RAM olarak GDDR5 teknolojisi kullanılmıyor ve genelde ekran kartında tercih ediliyor. Bunun yerine 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4 bellekler gayet başarılı bir tercih olacaktır.

Anakart seçimi

400 TL’nin altında bir fiyatla satılan ve oyun bilgisayarları için kusursuz bir anakart olan MSI B350M Gaming Pro AMD B350 Micro ATX, kesinlikle listenin başında yer alıyor. En iyi yanı ise tüm teknolojilerle uyumlu olması ve diğer anakartların pek çoğuna göre daha ufak boyutlarda üretilmesi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir