Kategoriler
Oyun

Efsane Atari Geri Geliyor

Belki hatırlarsınız bir dönemin en popüler oyun konsolu olan Atari yeniden piyasalara çıkmaya hazırlanıyor.

Playstation gelmesiyle piyasadan çekilmişti

Bu olay Playstation‘ın çıkmasının ardından eskisi kadar ilgi görmüyordu şimdilerde ise piyasalara çıkıp tekrar şansını denemeye hazırlanıyor. Hiç unutmadığımız efsane video oyunu şirket tarafından yapılan ve CEO’su Fred Chesnais, E3 2017 etkinliğinde yaptığı açıklama da Atari şirketinin yeni bir oyun konsolu üzerinde çalıştıkları belirtildi.

 

Yeni gelecek Atari’nin, Nintendo‘nun yolundan ilerleyeceği tahmin ediliyor. Ayrıca yeni Atari’nin minyatür bir konsol olarak geleceği düşünülüyor. Chesnais ile yapılan röportajda donanım işine geri döndüklerini açıkladı. Yeni yaptığı açıklamada Atari’nin diriliş sürecine girdiğini belirterek bu sürecin son hızla devam ettiğinin açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz  günlerde yapılan E3 2017 etkinlikleri sırasında şirket tarafından yapılan 21 saniyelik kısa videoyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.  Atari, görünüşe göre popüler modeli Atari 2600’ü yenilenmiş versiyonu üzerinde çalışıyor. Videoda konsolun adı belirtilmese de videonun yayınlandığı internet sitesinin adından yola çıkılarak yeni Atari’nin adının AtariBox olacağı düşünülüyor.

Tabi bu oyunun çıkmasıyla beraber piyasaya nasıl bir etki olacağı ve eskilere dönüş yapmak bence iyi ve güzel bir sonuç getirecektir tabi bunu zaman gösterecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir