Kategoriler
Oyun

Dünyanın en büyük uçağı ile tanışın

Dünyanın en büyük uçağı görenleri hayrete düşürüyor. Devasa büyüklüğündeki ucağın ordu tarafından kullanılacağı söyleniyor.

Dünyanın en büyük uçağı

Futbol sahasından daha büyük kanatlarına sahip olan ve Dünyanın en büyük uçağı Stratolaunch artık hangarın’dan çıkarıldı. Bu devasa uçak yaklaşık olarak tam Dört yıl süren bir çalışmaların ardından ortaya çıktı.

devasa uçak

Dünyanın en büyük uçağı hangarın’dan çıkışında haberciler tarafından ilk görüntüleri alındı futbol sahasından daha büyük bir kanat yapısına sahip olan uçak Stratolaunch uçağı, askeri görevlerde kullanılmak üzere tasarlanıp dizayn edildiği açıklaması yapıldı.

Yaklaşık olarak 227 bin kg ağırlığındaki devasa gövdeli uçağın yaklaşık 250 bin kg’a kadar yük taşıma kapasitesine sahip olduğu diğer bir özelliği ise 28 tekerlikli bir sistemle hangardan çıkarılan uçağın, yakıt dolum ve motor çalıştırma testleriyle 2019 yılı için planlanan ilk uçuşuna hazırlık yapılacak.

Askeri görevlerde kullanılacak olan Stratolaunch, roketleri stratosfere taşıma görevini üstlenecek. Mojave çölünde özel olarak tasarlanan 9,593 metrekarelik hangarda üretilen uçak, 117 m’lik kanat açıklığına sahip ve uçuş için Boeing 747 motoruyla güçlendirilmiş dev uçak, askeri görevlerde kullanılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir