Kategoriler
Oyun

Crytek Shangai’da Bulunan Stüdyosunu Da Kapattı

Crytek’in yaşadığı mali kriz son sürat büyüyor. Elimize ulaşan bilgiye göre Crytek bu kez de Shangai’da bulunan stüdyosunu kapatmak zorunda kaldı. 

Ünlü oyun devlerinden biri olan Crytek, kurucuları Türk olması sebebiyle Türkiye için de bir gurur kaynağı. Hatta geçtiğimiz dönemde Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamada Crytek’e devletin ciddi bir maddi yardımda bulunacağı ifade edilmişti. Ancak bu bile Crytek’in  mali krizini çözmeye yetmiyor.

CRYTEK İFLASA SÜRÜKLENİYOR

Ünlü şirket, Crysis isimli kendisine özgün, kaliteli bir oyun serisini bizlerle buluşturmuş, bu seri tüm dünyaca çok sevilmişti. Ancak ne olduysa Crytek yoğun bir mali kriz yaşamaya başladı. Geçtiğimiz dönemde son olarak Türkiye’de bulunan İstanbul stüdyolarını kapatmak zorunda kalan Crytek, bu defa Shangai’da yer alan stüdyosunu hem kirayı, hem de çalışanlarının maaşlarını karşılayamadığı gerekçesiyle kapattığını açıkladı.

Crytek Shangai çalışanlarının iddialarına göre şirket, tam yedi aydır çalışanlarının maaşlarını ödeyemiyordu ve stüdyonun kapatılması zaten beklenen bir hadiseydi. Bakalım bundan sonra Crytek için yol haritası nasıl şekillenecek. ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir