Kategoriler
Oyun

Çocuk Oyunları

İnsanlar gençlik çağlarına erişene kadar yani çocukluk çağlarında yaşıtları ile ya da tek başlarına birçok aktivitede bulunurlar. Bunlar gezi, spor vb. aktivitelerdir. Fakat çocuklar için vazgeçilmez aktivitelerin başında oyunlar gelmektedir. Onlar zamanlarının çoğu kısmını çocuk oyunları oynayarak geçirmektedir. Günümüzde her ne kadar teknoloji gelişmiş olsa da bir araya gelen çocuklar daha çok oyunlar oynayarak eğlenirler ve vakit geçirirler.

Oyun Türleri

Eski yıllardan beri çocuklar arasında oynanan ve halk arasında yaygınlaşan birçok oyun türü bulunmaktadır. Bunların başında körebe, çelik çomak, birdir bir, istop, ip atlama vb. oyunlar gelmektedir. Günümüzde artık daha çok oyuncaklara yer verilen oyunlar oynansa da bu oyunlar çocuklar arasında hala oynanmaktadır.
Kazansana
Oyunların Faydaları

Çocuklar arasında oynanan yüzlerce oyun bulunmaktadır. Bu oyunlar çocuklar için hem güzel aktivitelerdir hem de onlar arasındaki bağları kuvvetlendirmektedir. Toplu oynanan oyunlarda çocuklar birbirlerine nasıl hitap etmeleri gerektiklerini, nasıl davranmalarını ve birbirlerine karşı iyi hisler beslemeyi öğrenmektedirler. Ayrıca neşelenmelerini, mutlu olmalarını ve çocukluklarından zevk almalarını sağlar oyunlar. Çocukların yaratıcılık duygularını, el işi becerilerini ortaya çıkararak oyunlar çocukların belirli konulara olan eğilimlerini ortaya çıkarır. Toplu oynanan oyunlarda çocuklar liderlik duygularını veya lidere karşı olan uyumlarını geliştirirler. Aile büyüklerinin de katıldığı oyunlarda ise anne ya da baba çocuklarıyla hem yakından ilgilenerek onlar üzerinde daha fazla fikir sahibi olmuş olurlar hem de onlarla vakit geçirerek çocuklarının kendilerine olan sevgi bağlarını güçlendirirler.

Oyunlar çocuklara ruhsal, fiziksel ve kişisel olmak üzere birçok yarar sağlamaktadır. Fakat oyunların çocuklar üzerindeki en büyük faydası ise onların hayal dünyalarını geliştirmeleridir. Çocuklar için en büyük ihtiyaçlardan birisi hayal dünyalarına sahip olmalarıdır. Ayrıca bu ihtiyaç onlara sadece çocukluk zamanlarında değil geleceklerinde de lazımdır. Bir çocuk hayal dünyasını ne kadar genişletirse o çocuk o kadar mutlu, huzurlu, iyimser ve başarılı olur. Çocuklar için en önemli şey hayal kurmaktır. Bunu başaramayan çocuk gerçekten ilerleyen hayatında zorluklar çeker. Bu yüzden oyunların çocuklar üzerindeki en büyük faydalarından biri onların hayal dünyalarını geliştirmeleri ve hayal güçlerini beslemeleridir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir