Kategoriler
Nasıl yapılır

Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir ?

Facebook hesabını kalıcı olarak silme kullanıcıların merak ettiği konulardan biri. Eğer Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmek istiyorsanız aşağıda anlattığımız işlemleri uygulamalısınız.

Sosyal medya devlerinden biri olan Facebook hesabınızı silmek ve geri dönüş yapmamak istiyorsanız dondurma işleminden farklı bir yöntem uygulamanız gerekmektedir. Peki hangi işlemi uygulamak gerekmektedir ?

Facebook Hesap Silme Rehberi 

Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce aşağıda anlatılan detaylara dikkat ediniz.

Eğer silmek istediğiniz hesabınıza bağlı bir sayfanız ve grubunuz var ise hesapla beraber bunlar da silinecektir. Burada küçük bir ayrıntıdan bahsetmek istiyorum. Böyle bir durumda sayfa ve grupların silinmesini istemiyorsanız, sayfanıza ikinci bir yöneticiyi tanımlayın. ( Arkadaşınız, eşiniz, dostunuz olabilir) Daha sonra silme işlemini yapınız. Böylelikle sayfa ve grubun silinmesinin önüne geçebilirsiniz.

Facebook hesabınızı sildiğiniz takdirde yeniden açamıyorsunuz. Ancak hesap silme işlemi sonrasında da arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar kayıtlı olarak kalabilir. Yani hesabınızı kalıcı olarak silseniz bile arkadaşlarınız sizin göndermiş olduğunuz mesajları okuyabilecektir. Hesap silme işleminden sonra ise sunucularda yer alan verilerin tamamının silinmesi yaklaşık olarak üç ay kadar sürebilir. Ancak arkadaşlarınız profilinize dair herhangi bir şey göremez. Şimdi Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemine geçelim.

Facebook hesap silme nasıl yapılır?

Öncelikle aşağıda yer alan yöntem “Hesap Dondurma” işlemi değildir. Aşağıda anlatılanları uyguladığınızda hesabınız kalıcı olarak silinir. Şimdi ilk olarak hesabınızda bulunan uygulamalara Facebook Uygulama Ayarları ‘na tıklayarak giriş yapınız. Bu sayfada daha önce kullanmış olduğunuz uygulamalar listelenecek. Uygulamaların yanında bulunan “X” işaretine tıklayarak tek tek siliniz. Eğer bu işlemi yapmazsanız hesabınız kapanmaz.

facebook-hesabi-kalici-olarak-nasil-silinir

Uygulamaları kaldırdıktan sonra buraya tıklayarak ilgili bağlantıyı açınız. Ve daha sonra “Hesabımı Sil” butonuna tıklayınız. Karşınıza bir pencere çıkacak. Bu pencerede şifrenizi ve kutu içerisinde yazan güvenlik kodunu giriniz. İlgili alanları doldurduktan sonra hesabınız silinecek.

facebook-hesabini-kalici-olarak-silme-islemi

Dikkat! bu işlemden sonra hesabınızı kalıcı olarak silmiş olduğunuz. Eğer 2 hafta içinde hesabınıza giriş yaparsanız hesabınız silinmez.  Tekrar bu işlemleri yapmak zorunda kalabilirsiniz. Ancak hesaba giriş yapmazsanız süreciniz belli bir sürede tamamlanır.

Twitter hesabı kalıcı olarak nasıl silinir ? konumuzu ilgili bağlantıya tıklayarak okuyabilirsiniz. Konu hakkında merak ettiğiniz bir sorunuz varsa konu altına yazabilirsiniz.

“Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir ?” için 2 yanıt

Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir diye araştırma yaparken makalenize rastladım. Çok iyi bir anlatım olmuş. Anlattıklarınızı uygulayarak facebook hesap silme işlemini gerçekleştirdim. Teşekkürler teknoloji haberleri

Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir sayenizde öğrendim. Facebook verileri sattığı için hesabımı kapatıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir