Kategoriler
Mobil

iphone 8 Kablosuz Şarj ile Geliyor

Gelecek olan iPhone 8’in en çok konuşulan özelliği şimdiye kadar OLED ekrandı şimdilerde ise bu ekran altına gömülü Touch ID sensörü ve kablosuz şarj özelliği olacağı ortaya çıktı.

Zaten bir süredir Apple’ın iPhone 8 için kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalıştığı herkes tarafından biliniyordu ancak en net ipucu iOS 11 beta’da görüldü.

iPhone 8 kablosuz şarj özelliği muhtemel

YouTube’da ilk olarak MacRumors tarafından keşfedilen engage_power caf başlıklı bir ses dosyası yayınlandı. Bunun öne çıkmasının nedeni muhtemelen kablosuz olarak çıkacağı görülüyor. Ancak bunun yalnızca iPhone 8 kablosuz şarj konusunda yapılan tüm spekülasyonlardan biri olduğunu unutmamak gerekir.

Ayrıca rapor, iOS 10 ve iOS 11‘de kullanılmayan çok sayıda ses dosyası olduğunu gelen bilgiler arasında Her ne kadar iPhone 8’in kablosuz şarj ile geleceği beklense de kullanılacak teknoloji hala netleşmedi.

Bazı raporlara göre Apple’ın radyo dalgalarına dayanan ancak daha yavaş şarj edebilme gibi avantajları olan uzun menzilli kablosuz şarjı tercih etmeyeceğini açıkladılar. Bunun yerine şirketin şarj pedi gerektiren endüktif kablosuz şarj sunacağı gelen haberler arasında.

Aynı teknoloji Apple Watch’ları şarj etmek için de kullanılıyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun tahminlerine göre iPhone 8 ile birlikte iPhone 7s ve iPhone 7s Plus da kablosuz şarj özelliğiyle ile geleceği gelen haberler arasında

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir