Kategoriler
Mobil

Huawei satışları tavan yapıyor!

Huawei hızla büyümeye devam ediyor. Akıllı telefon pazarında adını duyurmaya başlayan şirket, bu yıl içerisinde toplamda 100 milyon dan fazla akıllı telefon satmayı başardı.

Çıkarmış olduğu etkileyici telefonlarla her dahada büyüyen şirket geçen seneye oranla %19 artış sağladığı görünüyor. Huawei geçen yıl 140 milyon telefon satarak iyi bir başarı elde etmişti bu sene ise henüz yılını doldurmadan 100 milyon barajını aşarak geçen yıla oranla bu yıl bu rakamı geçeceği tahmin edilmekte.

Ayrıca üst segment telefon pazarında da kullanıcıları kendine çekmeyi başaran şirket, orta ve üst segment kullanıcıları tarafından yoğun ilgi görmekte. Ar-Ge şirketinin dünya genelinde ki 10 bin kişilik ekibiyle daha fazla kazanmak isteyen şirketin genel olarak üst segment telefon pazarına daha çok yatırım yaptığı gözükmekte.

Bu yıl içerisinde göstermiş olduğu performansıyla dikkatleri üzerine çeken şirket, şu anda dünyada bulunan tüm akıllı telefon üreticileri arasında 2. sırada olmayın başarmış durumda. Huawei kendine rakip görmüş olduğu Apple’lı Haziran ve Temmuz ayında geçtiği görülmekte. Şimdilik hızla ilerleme kaydeden şirketin ilerleyen dönemlerde ne gibi hamleler yapacağı şu anda bilinmiyor ancak Apple cephesi eski randumanı yakalamak için panik havasına girdiğini söylemek mümkün.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir