Kategoriler
İnternet

Yeni Google Reklam Engelleme Sistemi Nasıl Çalışacak?

İnternet tarayıcıları içerisinde zirveye onayan Google, hemen her platformunda kendi tarayıcılarının kullanılmasını sağlamak adına yeni adımlar atıyor. Teknoloji devi tarafından atılan bu adımlarla beraber, Google Chrome tarayıcının daha da öne çıkmaya başladığını gördük. Yeni güncellemeler, performans iyileştirmeleriyle beraber çok daha başarılı hale getirilen Google tarayıcının, bu kez Android işletim sistemi için yeni güncellemesi devreye girecek. Fakat bu kez yeni güncelleme performans iyileştirmeleri ya da sistem iyileştirmeleri yapmayacak. Bunun yerine yeni güncelleme Google Reklam Engelleme sistemini devreye sokacak. Açıklamaların yapılmasının hemen ardından en çok merak edilen konulardan biri haline Google Reklam Engelleme sistemine de daha detaylı olarak bakalım.

Google Reklam Engelleme Sistemi

Android işletim sisteminde yapılması beklenen değişikliğin reklamları doğrudan engellediğini örmeyeceğiz. Sistemde Google’ın sadece izinsiz reklam olarak gösterilen, Google dışında reklamların engelleneceği belirtildi. Kısacası Google internet sitelerinde sadece kendi reklam teknolojisini kullanmaya izin verecek gibi duruyor. Bunun dışında 3.parti olsa da Google’ın şartlarına uygun olan ve Google’ın izin verdiği reklamlarında görüntülenebileceği belirtiliyor. Fakat Google Reklam Engelleme sisteminde izin verilecek reklamların kriterleri konusunda bir bilgi yok. Bunu Google’ın yeni Android tarayıcı güncellemesinden sonra görmemiz mümkün olacak.

Google Reklam Engelleme

Google’a yakın kaynaklara göre bakacak olursak şimdilik sadece 3.parti izinsiz reklamların engelleneceğiniz biliyoruz. Tabii ki Google’ın reklamlarında bu durumu görmek, yani bir engelleme görmek mümkün olmayacak. Ayrıca Google’ın kendi reklamlarının engellenmesinin önüne geçmek içinde farklı çalışmalar olduğunu biliyoruz. Böyle değerlendirdiğimiz zaman Google’ın kendi reklam gelirlerini de daha da arttırma çabası içerisinde olduğunu düşünebiliriz. Zaten amacında bu olduğu kabul ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir