Kategoriler
İnternet

Utorrent’de indirme saatlerinizi kolayca planlayın

İşiniz veya ilgi alanınız gereği sıklıkla ve büyük boyutlu dosyalar indiriyor olabilirsiniz. uTorrent aracılığı ile yaptığınız indirmeler size bir çok kolaylık sağlayabilir. Bu kolaylıkların başında zamanlama çizelgesi kullanımı geliyor. Bu çizelge sayesinde sadece istediğiniz saatlerde indirme işlemi yapabiliyorsunuz.

Adil Kullanım Kotasına Dahil Olmayan Saatler Neler?

BTK‘nın yeni kanununa göre gece 02.00 – 08.00 arası yapılacak indirme işlemleri Adil Kullanım Kotası dışında bırakılıyor. Dolayısıyla yüksek boyutlu dosya indirmek isteyen kişilerin bu saatlerde indirme işlemi yapması daha mantıklı olacaktır.

Utorrent Zaman Çizelgesi Nasıl Ayarlanır?

Adil kullanım kotasından yararlanılan saatler gece ve genellikle uyku saatlerine denk geldiğinden indirme işlemini otomatize etmek işlerinizi kolaylaştıracaktır. Bu işlemi yapabilmek için önce uTorrent hesabınıza kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapmalısınız.

Menüden zaman çizelgesine tıkladığınızda karşınıza gelecek basit arayüz ile hangi saatlerde indirme yapacağınızı, hangi saatlerde sınırlandırma, hangi saatlerde ise tamamen durduracağınızı belirleyebilirsiniz. Bu belirlemeyi tüm hafta için yaparak tamamen otomatik hale getirebilirisiniz.

uTorrent oldukça gelişmiş bir indirme yazılımıdır ve işlemlerinizi daha hızlı yapmanız için bir çok seçenek de sunmaktadır. Gelen şifrelenmiş bağlantılara izin vererek ve indirme yükleme portlarını uygun şekilde ayarlayarak ekstra verim alabileceğinizi bilmelisiniz.

uTorrent Nereden İndirilir?

Utorrent’in resmi sitesi uTorrent.com’dur fakat bir çok alternatif siteden indirme işlemi yapabilirsiniz. Utorrent kullanımı yeni başlayanlar için kafa karıştırıcı olabilir. Eğer yeni bir uTorrent kullanıcısı iseniz Youtube’da bir çok basit kullanım videosu bulabilirsiniz. Normalde indirmeniz veya ulaşmanızın zor olduğu bir çok dosyaya uTorrent sayesinde kolayca ulaşabilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

uTorrent zaman çizelgesi ve port ayarlarını da en yüksek performans için ayarlarsanız uTorrent sizin için indirme işlemini oldukça kolay hale getirecektir. İndirdiğiniz dosyalar için sabit bir klasör belirlerseniz daha sonra bulmanız da çok basit olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir