Kategoriler
İnternet

SoundCloud yeni yönetici kadrosunu açıkladı

SoundCloud için bu ayın başından bu yana Raine Group ve Temasek’ten yatırımlar aldığı söylentisi ortalıkla geziniyordu. Bu söylentilerin ardından açıklama yapan SoundCloud, bu söylentileri doğruladı ve aldığı yatırımları blog yazısında belirtti.

Dijital ses teknolojisi sunan Şirket bu açıklamada yeni yönetici kadrosunu da paylaştı. Yapılan açıklamaya göre eski Vimeo yöneticisi Kerry Trainor’un CEO olarak şirketi devralacağı söylendi.

Blog yazısını kaleme alan SoundCloud kurucusu Alexander Ljung, yapılan bu değişikliğin şirketin finansman dönüm noktası olduğunu dile getirdi. Ayrıca Ljung’a göre şirket güçlü ve bağımsız bir şekilde varlığını sürdürmeye devam edecek. Yapılan açıklamada Raine Grubu ve Temasek’in SoundCloud tarihindeki en büyük finansman turunu yaptıklarından dolayı duyulan memnuniyet dile getirildi. Bu finansmanın SoundCloud’un güçlü ve bağımsız kalması anlamına geldiğini belirten Ljung, SoundCloud’un burada kalmaya devam edeceğini söyledi.

İki Eski Vimeo Yöneticisi Dahil Oldu

SoundCloud yatırımların bir parçası olarak iki eski Vimeo yöneticisine de yetenek katıyor. Kerry Trainer SoundCloud’un CEO’su olurken Mike Weissman baş işletme görevlisi olarak yer aldı. Şirketin eski CEO’su Alexander Ljung ise yönetim kurulu başkanı olarak varlığını sürdürmeye devam edecek.

Koltuğunu Kerry’ye devretmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Ljung, on yılların gelebilmesi adına daha büyük bir takım haline geldiklerini söyledi.

SoundCloud hakkında son aylarda kamuoyuna yansıyan birçok söylenti bulunuyordu. SoundCloud hakkında çeşitli satın alma söylentileri dolaşırken, şirket geçtiğimiz günlerde bağımsız bir şekilde varlığını sürdüreceğini belirtti. Şirket bununla beraber kısa bir süre önce personelinin yüzde 40’ını işten çıkardı ve yeni bir yapılanmaya gitti. SoundCloud’un Raine Group ve Temasek’ten alacağı tüm yatırımlar bağımsız bir şekilde kalacak. Şirket bu anlamda daha önceden taahhüt ettiği bağımsızlık hedefine de ulaşmış oldu.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir