Kategoriler
İnternet

MEB sınavları dijital ortamda yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı  bazı sınavları dijital ortama taşımayı hedefliyor. Motorlu taşıtlar, açık ortaokul, açık lise gibi bazı sınavların dijital ortamda yapılması planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı sınavların dijital ortama taşınması için çalışmalarını sürdürüyor. Öncelikle belli sınavlarda başlayacak olan sınav sistemi giderek yaygınlaşabilir.  Dijital sınavların hayatımıza girmeye başlaması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’da bu konuda çalışmalara başladı.

İlk olarak  motorlu taşıtlar, açık ortaokul ve açık lise sınavlarının 81 il’de 124 e-sınav merkezinde yapılması amaçlanıyor. Bu projeye ayrıca Kalkınma Bakanlığı tarafından da destek verileceği belirtildi. Bugün itibari ile motorlu taşıtlar e-sınavı 29 il’de 32 sınav sınav salonunda yapılıyor. Yapılacak olan çalışmalar ile bu sınav salonuna 92 e-sınav merkezi daha dahil edilecek.

Projenin ilk aşamasında il bazlı yapılacak çalışmaların daha sonra büyük ilçelerde de yapılacağı söyleniyor. Ayrıca sınav merkezlerinde engelli vatandaşlar için özel olarak tasarlanan ekipmanlar kullanılacak. Yapılacak olan çalışmalar ile dijital ortamda gerçekleşecek sınavlarla daha iyi hizmet verilmesi amaçlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir