Kategoriler
İnternet

Irk ve din karşıtı müzikler Spotify den kaldırıldı

Irk ve din karşıtı müzikler Spotify den kaldırıldı ve bir daha asla yayınlanmayacak. Spotify sözcüsü tarafından yapılan açıklama bundan böyle ırk ve din karşıtı müzikler asla bizde yer bulamayacak dedi.

Spotify kendince yeni bir hareketin başlamasında ilk yaptırımını uygulamaya aldı. Spotify bundan böyle kesinlikle ırkçılık ve din karşıtı sözler içeren müzik yayını yapmayacağını açıkladı. Dünyanın en popüler müzik servisi olan Spotify genel toplum huzurunu zedeleyecek veya kışkırtmalara sebep olabilecek ve genellikle ırkçı ve nefrete yönelik müzik yapanlarının müzik yayınlarının sonsuza dek kaldırılacağını ve bir daha asla yayınlanmayacağını duyurdu.

Spotify kabul edilemez bir durum dedi

Spotify çevrimiçi müzik servislerinin rağbet görmesine ve plak şirketlerinin de bu yönde hizmet sunmalarına öncülük eden ilkler arasında yer alırken uygulamaya koyduğu bu hareketi ile yine öncü olmayı başardı.

Yapılan açıklamada müziklerini kaldıracağı sanatçıların genelikle ırkçı ve din karşıtı sözlere yer verdiklerini ifade etti. Spotify sözcüsü sözlerine devam ederken Spotify yasa dışı ve nefreti kabul etmeyecektir diyerek renginden dininden ve cinsellikten dolayı tüm farklılaştırmayı kesinlikle kabul etmeyecektir ve bunlar bizim platformumuzda yer bulamayacaklardır dedi.

Spotify yaptığı bu açıklama sonrası yayınlamayacağı müzik türünde sadece ırk ve din karşıtı sözler içeren sanatçılara yönelik olduğunun altını çizerek küfür içeren Explicit içeriklerin yayından kaldırılmayacağını özellikle belirtti.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir