Kategoriler
İnternet

İnternet Sayfalarının Masaüstü Kısayolunu Oluşturabilirsiniz

Sık kullandığınız internet sayfalarına doğrudan masaüstü kısayol ikonlarına tıklayarak gitmek ister misiniz? Eğer bilgisayarı açtığınızda her zaman aynı web sitelerine giriyorsanız bu özellik internet kullanım deneyiminizi oldukça kolay hale getirebilir. Peki internet sayfalarının masaüstü kısayol ikonları nasıl oluşturulur?

İnternet Sayfalarının Masaüstü Kısayol Simgelerini Oluşturma Yöntemi

  • İnternet tarayıcınızın Ayarlar menüsüne tıklayın.
  • Diğer seçenekler satırına tıklayın.
  • “Masaüstüne ekle” seçeneğine tıklayın ve masaüstü kısayol ikonun altında kullanmak istediğiniz ismi belirleyip Ekle butonuna tıklayın.

Yukarıdaki basit adımları uygulayarak istediğiniz web sitesini ve hatta istediğiniz web adresini masaüstü kısayolu olarak ekleyebilirsiniz. Peki bu uygulama mantıklı mı?

İnternet Sayfalarının Masaüstü Simgelerini Oluşturmak Mantıklı mı?

İnternet tarayıcısını bir kez açtığınızda bir daha her yeni web sitesi açmak istediğinizde masaüstüne gelip oradaki ikonlara tıklamayı tercih eder misiniz?

İnternet tarayıcıları olan Firefox, Google Chrome, İnternet Explorer ve diğerleri kendi özellikleri olarak kısayol, sık kullanılanlar ve yer imlerini sunuyorlar. Üstelik tarayıcı sekmesi açtığınızda size son ziyaret ettiğiniz sayfaların imlerini de gösteriyor.

Dolayısıyla bir web sitesinin adresini masaüstü kısayolu olarak eklemek ancak o web sitesine bilgisayarı açar açmaz girme ihtimaliniz varsa mantıklı gibi görünüyor. Aksi halde masaüstü simgeleri ile dolu bir ekranda karmaşıklığı arttırmaktan başka bir işlevi olmayacaktır.

Bir web sitesini yer imlerine, favorilere ya da sık kullanılanlara eklemek için yapmanız gereken tek şey, o web sitesi açıkken adres satırının sağında yer alan yıldız ikonuna tıklamaktır. Böylece sık kullanılanlara eklenecek olan web sitesine her defasında kolayca erişebilirsiniz. Hatta bu bu web sitesinin sık kullanılanlar ikonunu sürükleyerek tarayıcının ana sayfasında görünür hale, sık kullanılanlar satırına getirebilirsiniz.

Kısacası bir web sayfasını masaüstü ikonu olarak eklemek yerine sık kullanılanlara eklemek hem işlevsel hem de mantık açısından daha doğru olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir