Kategoriler
İnternet

Chrome’da oturum açamayanlar burayı okuyun

Chrome bir Google tarayıcısıdır ve dolayısıyla Google hesabınızla entegre olarak çalışıyor. Bu özelliği sayesinde internet işlemlerinizi oldukça kolaylaştırıyor ve farklı cihazlardan aynı veriye ulaşmanıza imkan tanıyor.

Chrome’da Oturum Açma İşlemi

Chrome’de oturum açmadan önce bir Google hesabınız olmalıdır. Google hesabı bir Gmail eposta adresi ile bağlantılı olduğundan aslında ilk olarak bir Gmail hesabınız da olmalıdır. Gmail hesabınızın kullanıcı adı ve şifresi ile tüm Google uygulamalarında oturum açabilirsiniz.

Yeni bir Chrome tarayıcısı açtığınızda sağ üst köşede Oturum Aç butonunu göreceksiniz. Bu butona tıkladığınızda basitçe Gmail kullanıcı adı ve şifrenizi girerek oturum açma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Chrome’da Oturum Açmanın Faydaları Neler?

Chrome hem masaüstü hem de mobil cihazlarda uyumlu şekilde kullanılabilen bir tarayıcıdır. Dolayısıyla bilgisayarınızda sık kullanılanlara eklediğiniz sitelere mobil cihazınızdan da erişebilirsiniz. Aynı şekilde son ziyaret ettiğiniz sitelere ve arama geçmişinize Google hesabınız ile oturum açtığınız tüm cihazlardan erişebilirsiniz.

Size ait olmayan bir bilgisayar da kendi hesabınız ile Chrome’da oturum açarsanız, Chrome’un sizin tüm kaydettiğiniz, kişiselleştirdiğiniz bilgileri size gösterdiğini göreceksiniz. Böylece gittiğiniz her yere kendi tarayıcınızı da götürmüş olursunuz.

Dikkat edilmesi gereken konu ise başka bir cihazda oturum açtığınızda ve oturumu açık bıraktığınızda kişisel verilerinizin başkaları tarafından görülebilmesidir.

Chrome’da oturum açma işlemi çerezlerin kaydedilmemesi nedeniyle gizli sekmeler de çalışmayacaktır.

Chrome Oturumu Nasıl Kapatılır?

Eğer Google’ın tüm hizmetlerinden yararlanıyorsanız ve onları bir bütün halinde entegre olarak kullanıyorsanız Google oturumu açacağınız her cihazda işleriniz kolaylaşacaktır.

Cihazda işiniz bittiyse ve oturumun açık kalması kişisel gizliliğiniz için sorun teşkil edecekse oturumunuzu kapatmış olmanız gerekir. Oturum kapatma işlemi de açma işlemi gibi ekranın, yani chrome tarayıcı penceresinin sağ üst köşesinden yapılır. Fakat bu kez bir buton değil, kendi Google plus profil resminizi göreceksiniz. Resminize tıkladığınızda açılacak küçük pencerede Oturumu Kapat butonuna tıkladığınızda oturumunuz kapatılacaktır. Bilgisayar yine de email adresinizi kayıtlı olarak bırakabilir ve bunu da kaldırmak isterseniz tarayıcının çerezlerini temizlemeniz gerekebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir