Kategoriler
İnternet

Boyner online alışverişte satışlarını arttırdı

Online alışveriş sektörünün en büyük ve güçlü markalarından biri olan Boyner, e-ticarette büyümeye devam ediyor. Sektörde daha iyi hizmet verebilmek amacı ile internet mağazasında yeniliğe giden ve mobil uygulamasını güncelleyen Boyner, 2018 yılının ilk yarısında rekor kırdı. 50 milyondan fazla ziyaretin yapıldığı sitede satışlar %80 oranında arttı.

Çılgın Kelebek İndirimi satışların artmasına neden oldu

Yılın ilk yarısında en çok satış yapılan dönem mayıs ayı oldu. 25–26–27 Mayıs tarihlerinde yapılan, milyonlarca üründe net yüzde 50 indirimin uygulandığı Çılgın Kelebek kampanyası e-ticaret satışlarına da ivme kazandırdı. Mağazalara milyonlarca kişi akın ederken,  internet mağazasında 7/24 Çılgın Kelebek alışverişi vardı.  Bu dönemde 22 binden fazla ayakkabı, pantolon, t-shirt ve gömlek satıldı. Mayıs ayının ardından haziran ve ocak ayları cironun ek yüksek olduğu aylar oldu.

“Pazartesi sendromu” kişilerin alışverişe yönlendiriyor

Ocak – Haziran 2018 dönemine ait veriler, çalışanlar arasında yaygın olan pazartesi sendromunun internet alışverişine olan etkisini de ortaya çıkardı. Yapılan analize göre kullanıcılar en çok haftanın başladığı pazartesi günlerinde online alışveriş yapıyor. Online mağazada  47 bine yakın işlemin kaydedildiği pazartesi günlerini, cuma ve perşembe günleri takip ediyor.

Online mağazada en çok “ayakkabı” satıldı

Boyner’in açıkladığı verilerde online mağaza, 2018 yılının ilk yarısında en çok satılan ürünlere de yer verildi. En çok ilgi gören ürün 180 bin adet satışla “ayakkabı” oldu. Ayakkabıyı sırasıyla “tişört” (100 bin adet),” gömlek” (37 bin adet), “pantolon” (35 bin adet) ve “mont” (25 bin adet) takip etti.

Kadınlar ve erkeklerin eşit oranda alışveriş yaptığı belirlendi

Müşteri profili incelendiğinde kadınların ve erkeklerin oranı birbirine çok yakın rakamlardan oluşuyor. En çok online alışveriş yapan tüketici profilini 25 – 34 yaş arasında kişiler oluştururken, 18 yaşından 65 yaşına kadar farklı gruplardan ziyaretçiler boyner.com.tr’nin müşterileri arasında yer alıyor.

Büyükşehirler online alışverişte zirvede yer alıyor

Türkiye’nin farklı bölgelerinden ziyaretçiler boyner.com.tr’nin online alışverişte sunduğu avantajlardan yararlanırken, satış oranı en yüksek 10 il şöyle sıralandı: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır, Kocaeli, Konya ve Gaziantep.

           Boyner Büyük Mağazacılık E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Aslı Öztap

 

                  

autocad lt ürün anahtarı satın al

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir